Σοκ στις ΗΠΑ: Οδοντίατρος δολοφόνησε με αρσενικό τη σύζυγό του για να είναι με την ερωμένη του

23 Μαρτίου 2023

Για τη δολοφονία της συζύγου του κατηγορείται ένας οδοντίατρος από το Κολοράντο στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Τζέιμς Τόλιβερ Κρεγκ είχε σχέση με την ορθοδοντικό Κάρι Κέιν κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου που εκείνος φέρεται να δηλητηρίαζε τη σύζυγό του.

Πηγή: Internet

Σύμφωνα με την δικογραφία, ο οδοντίατρος είχε ανταλλάξει πρόστυχα μηνύματα με την παντρεμένη ορθοδοντικό και οργάνωσε ταξίδι για να τη συναντήσει την περίοδο που η σύζυγός του βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Τα μηνύματά τους «ήταν οικεία και είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο». Η Κέιν αποκαλούσε τον Κρεγκ «γλύκα» και υπέγραφε με το «σ’ αγαπώ», όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας.

Επίσης από την έρευνα στα email του οδοντίατρου διαπιστώθηκε ότι είχε κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για να συναντήσει την Κέιν περίπου τις ίδιες ημερομηνίες που φέρεται να είχε ρίξει αρσενικό και κυανιούχο κάλιο στα προπονητικά ροφήματα της συζύγου του Άντζελα Κρεγκ για να τη δηλητηριάσει.

Ο Κρεγκ προγραμμάτισε το πρώτο ταξίδι του για τις 8-10 Μαρτίου και η γυναίκα του νοσηλεύτηκε από τις 9 έως τις 14 Μαρτίου.

Στη συνέχεια έκλεισε και άλλα εισιτήρια για να επισκεφθεί την ερωμένη του από τις 16 έως τις 20 Μαρτίου. Στις 4 Μαρτίου παραδόθηκε στο σπίτι του το αρσενικό που είχε αγοράσει μέσω διαδικτύου. Η Άντζελα εισήχθη και πάλι στο νοσοκομείο στις 15 Μαρτίου και πέθανε τέσσερις ημέρες αργότερα.

«Φαίνεται ότι ο Τζέιμς συναντούσε αυτή τη γυναίκα στο Ντένβερ, ενώ η σύζυγός του και μητέρα των παιδιών του πέθαινε στο νοσοκομείο».

Η Άντζελα και ο Τζέιμς Κρεγκ έχουν αποκτήσει μαζί έξι παιδιά / Πηγή: Social

Δεν είναι σαφές πώς ο Γκρεγκ γνώρισε την Κέιν αλλά είναι πιθανό να παρακολούθησαν τα ίδια οδοντιατρικά συνέδρια και εκδηλώσεις.

Η Κέιν όταν γνώρισε τον Κρεγκ ήταν ακόμη παντρεμένη με τον σύζυγό της, αλλά στα έγγραφα διαζυγίου που κατατέθηκαν τον Νοέμβριο του 2022, ισχυρίστηκε ότι είχαν χωρίσει τον Ιανουάριο του ίδιου έτους.

Ο Κρεγκ φαίνεται ότι είπε στην Κέιν ότι η σύζυγός του ήταν άρρωστη κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι είχε υποψία να δηλητηριάσει τη σύζυγό του, αλλά της έστειλε email στις 16 Μαρτίου εκφράζοντας την ανησυχία του στο άκουσμα της κατάστασης της Άντζελα.

«Γλυκέ μου, λυπάμαι πολύ για όσα σου συνέβησαν αυτή την εβδομάδα», έγραψε. «Λυπάμαι που δεν είμαι μέρος του κόσμου σου για να σε βοηθήσω περισσότερο και αντ’ αυτού σε απομακρύνω. Αυτό είναι τόσο δύσκολο. Θέλω να είμαι και να κάνω ό,τι μπορώ για να σε στηρίξω και να σε ενθαρρύνω».

Η Κέιν, μετά την τραγική αποκάλυψη για τη δολοφονία της Άντζελα έκανε πίσω από τη σχέση της με τον Κρεγκ, λέγοντας ότι δεν ήθελε να παρεμβαίνει στην οικογένεια και τους φίλους που θρηνούν την Άντζελα.

«Δεν αισθάνομαι ότι είναι σωστό να αναμειχθώ με όλους όσους θρηνούν την Άντζελα και επίσης δεν θέλω να συναντήσω την οικογένεια ως φίλη», έγραψε η Κέιν.

Η Άντζελα – η οποία ήταν μητέρα έξι παιδιών τα οποία είχε αποκτήσει με τον Κρεγκ – κρατιόταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη μέχρι τις 19 Μαρτίου, όπου κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρή.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο Κρεγκ της έδωσε φαγητό στο οποίο είχε ρίξει κυανιούχο κάλιο, το οποίο παρήγγειλε διαδικτυακά. Η έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι προηγουμένως είχε παρακολουθήσει βίντεο στο YouTube με τίτλο «5 top μη ανιχνεύσιμα δηλητήρια που δεν παρουσιάζουν σημάδια εγκλήματος» και «πώς να φτιάχνεις ένα δηλητήριο».

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Κέιν θα μπορούσε να γνωρίζει για τις υποτιθέμενες δολοφονικές συνωμοσίες του εραστή της και δεν είναι ύποπτη στην υπόθεση.

Ωστόσο, η ίδια η Άντζελα μπορεί να υποπτευόταν ότι ο σύζυγός της είχε βάλει κάτι στο πιάτο της.

Υπάλληλος του οδοντιατρείου είπε στην αστυνομία ότι ο Κρεγκ της είπε ότι όταν η Άντζελα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 14 Μαρτίου, έκανε καταγγελίες ότι ο άνδρας της την είχε δηλητηριάσει.

Οι εργαζόμενοι στο οδοντιατρείο είχαν ανοίξει ένα πακέτο του Κρεγκ και είχαν ανακαλύψει τη θανατηφόρα χημική ουσία, η οποία δεν χρησιμοποιούνταν συνήθως για οδοντιατρικές επεμβάσεις ή για τις ανάγκες του οδοντιατρείου.

Η υπάλληλος, κάλεσε την αστυνομία, η οποία ξεκίνησε αμέσως έρευνα.

Αμέσως μετά τον θάνατο της Άντζελα, η αστυνομία συνέλαβε τον Κρεγκ για φόνο πρώτου βαθμού.


[There are no radio stations in the database]