Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 62χρονος απόστρατος – «Ήθελε να τρομάξει τη μητέρα των παιδιών του»

23 Μαρτίου 2023

Το πρωί της Πέμπτης (23/03) οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο 62χρονος ο οποίος κλειδώθηκε με τα δύο ανήλικα παιδιά του μέσα στο αυτοκίνητο και άνοιξε φιάλη υγραερίου με στόχο να ανατινάξει το όχημα έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του στο Μελισσοχώρι στη Θεσσαλονίκη.

Γύρω στις 11:30 μεταφέρθηκε με χειροπέδες ο απόστρατος ώστε να απολογηθεί στον ανακριτή. Ο 62χρονος πέρασε την είσοδο των δικαστηρίων φορώντας κουκούλα στο κεφάλι χωρίς να μιλήσει στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν γιατί προχώρησε στην πράξη που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Πηγή: Makthes.gr

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τους ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία. Ο ίδιος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την επόμενη Πέμπτη.

Τι αναμένεται να υποστηρίξει στον ανακριτή

Ο 62χρονος αναμένεται να υποστήριξη ενώπιον του ανακριτή ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τα δίδυμα και να αυτοκτονήσει.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 62χρονου, Ιωάννης Κεραμετσίδης, έχει πειστεί ότι ο εντολέας του σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να σκοτώσει τα παιδιά του, αλλά σκοπός του ήταν να φοβίσει και να τρομάξει την πρώην σύζυγό του. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από το γεγονός ότι δεν είχε ανοίξει το υγραέριο στο “φουλ”, είχε πέντε εκατοστά κατεβασμένο το παράθυρο και έπραξε υπό τα όμματα της μητέρας των παιδιών του, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

«Ήθελε να την φοβίσει και κινήθηκε οριακά, κάτι που επίσης είναι πολύ σοβαρό φυσικά. Όμως δεν ήθελε να την εκδικηθεί, όπως ακούγεται, και να γίνουν “παρανάλωμα του πυρός” μπροστά στα μάτια της μητέρας. Έχω πειστεί για αυτό και θα προσπαθήσουμε να το αναδείξουμε ενώπιον της ανακρίτριας και του εισαγγελέως», τόνισε ο κ. Κεραμετσίδης.

«Δεν ήθελε το επελθόν αποτέλεσμα της ενέργειάς του να είναι ο θάνατος. Ήθελε να φοβίσει την μητέρα των παιδιών τους, να δει ότι είναι ικανός για κάτι τέτοιο. Βρίσκονταν σε μία οξύτατη αντιδικία αστική, σχετικά με την επιμέλεια, την επικοινωνία με τα παιδιά, τη διατροφή κ.α.» υπογράμμισε ο συνήγορος υπεράσπισης του 62χρονου.


[There are no radio stations in the database]