Κούγιας: Γνωστός συμπαρουσιαστής δημοσιοποίησε παράνομα την πρόταση εισαγγελέα για Πισπιρίγκου

19 Μαρτίου 2023

Για την εισαγγελική πρόταση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας εξέδωσε ανακοίνωση ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του, ο γνωστός ποινικολόγος βάλλεται κατά συγκεκριμένου δημοσιογράφου και εκδότη κυριακάτικης εφημερίδας αλλά και κατά του εισαγγελέα κ. Πασχάλη, ο οποίος προτείνει την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίκου σε δίκη για τον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της Μαλένας και της Ιριδας.

Πηγή: Internet

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Όπως συμβαίνει εδώ και 15 μήνες, ο γνωστός συμπαρουσιαστής με τα πράσινα παπούτσια και τα μήλα στη φυλλάδα των 500 φύλλων κυκλοφορίας, της οποίας είναι εκδότης, δημοσιοποιεί παράνομα την πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος προτείνει την παραπομπή της κας Σ.Π. προς το Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει για το αν θα την παραπέμψει σε δίκη, αλλά δημοσιοποιεί και τις καταθέσεις των δύο δήθεν κορυφαίων ιατροδικαστών που με την κωμικού ιατροδικαστικού περιεχομένου γνωμοδότησή τους αγνόησαν τις νεκροψίες – νεκροτομές των πραγματικά κορυφαίων Ελληνίδων ιατροδικαστών κ.κ. Τσάκωνα και Τσιόλα και τη μόνη πραγματογνωμοσύνη του Ιατροδικαστού Πειραιώς κ. Τσαντίρη και με μοναδικά στοιχεία, αντί των στοιχείων νεκροψιών και νεκροτομών και της πραγματογνωμοσύνης, δύο φωτογραφίες και ένα πανάκι είπαν την υποκειμενική γνώμη τους, ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας έχει ασφυκτικά αίτια.
Δυστυχώς για την εισαγγελική λειτουργία ο συγκεκριμένος Εισαγγελέας, ο οποίος στην περίπτωση του λεγόμενου «ψευτογιατρού Κοντοστάθη», αγνοώντας τις διορισθείσες από τη Δικαιοσύνη πραγματογνώμονες, είχε προτείνει την απαλλαγή των μεγαλογιατρών και των ιθυνόντων της γνωστής κλινικής στο Κολωνάκι που χρησιμοποιούσε ο ψευτογιατρός, για να εξαπατά τα αθώα θύματά του και να τα οδηγεί με βεβαιότητα στον θάνατο, έκανε τώρα μια εντελώς μεροληπτική εισαγγελική πρόταση, για να μην αγνοήσει τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος ξεκίνησε όλη την παράνομη έρευνα κατά της κας Σ.Π., παραβλέποντας όμως, εκτός των τακτικών Ιατροδικαστών, κ.κ. Τσάκωνα, Τσιόλα, Τσαντίρη, Μεσογίτη και Κραββαρίτη και την κορυφαία ιδιώτη ιατροδικαστή κα Δημακοπούλου, και πρότεινε την παραπομπή της κατηγορουμένης στο ακροατήριο, χωρίς να δίνει καμία εξήγηση για το κίνητρο και προτιμώντας την απλή γνωμοδότηση και όχι ιατροδικαστική έκθεση ή πραγματογνωμοσύνη των δύο δήθεν κορυφαίων ιατροδικαστών, εκ των οποίων ο ένας επί σειρά ετών ελεγχόταν για τη νομιμότητα του πτυχίου του και ο οποίος πέτυχε αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ μόλις το 2018, παρά τις καταγγελίες του πραγματικά κορυφαίου παθολογοανατόμου κου Δελαπόρτα, εκθέτοντας για άλλη μια φορά στην υπόθεση αυτή την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Προσωπικά θέλω να εκφράσω την λύπη μου για τον Εισαγγελέα κο Πασχάλη, τον οποίο πριν από όσα πρότεινε στην υπόθεση του «ψευτογιατρού», για να σωθούν οι μεγαλογιατροί της κλινικής του Κολωνακίου, αφήνοντας τα θύματα χωρίς αποζημιώσεις, αλλά και πριν το εντελώς μεροληπτικό περιεχόμενο της πρότασής του στην υπόθεση της φτωχής και μέχρι πρότινος ανυπεράσπιστης κας Σ.Π., εκτιμούσα για την εισαγγελική του επάρκεια και την ανεξαρτησία του, άποψη την οποία πλέον προσωπικά έχω καταργήσει και εύχομαι να μην τον συναντήσω σε κάποια ποινική διαδικασία, διότι νιώθω πλέον τεράστια ανασφάλεια για τις προτάσεις τους προς τους Δικαστές.
Κατά σύμπτωση άφησε ανυπεράσπιστους και χωρίς αποζημιώσεις τους δυστυχισμένους συγγενείς των θυμάτων του «ψευτογιατρού Κοντοστάθη», προτείνοντας την αθώωση των μεγαλογιατρών, και κατά σύμπτωση προτείνει εντελώς μεροληπτικά την παραπομπή στο ακροατήριο της φτωχής και μέχρι πρότινος ανυπεράσπιστης Σ.Π., αγνοώντας έξι τακτικούς Ιατροδικαστές, για να μην εκτεθούν οι δήθεν κορυφαίοι Ιατροδικαστές Καρακούκης-Καλόγρηας, και γίνεται πρωτοσέλιδο το όνομά του στη φυλλάδα του παρουσιαστού που λειτουργεί σαν γραφείο τύπου όλων όσων θέλουν να καταδικαστεί η αθώα Σ..Π., για να μην πληρώσουν αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ για όσα διέπραξαν εις βάρος της και την κατέστησαν κατηγορουμένη.
Τη Δευτέρα η κα Σ.Π. θα κάνει καταγγελία στον ΔΣΑ κατά των δικηγόρων του Μάνου Δασκαλάκη, γιατί οι μόνοι που είχαν τη δυνατότητα να έχουν αντίγραφα της δικογραφίας, εκτός του δικηγορικού μας γραφείου, ήταν αυτοί, και η κα Σ.Π. είναι βεβαία ότι αυτοί, τόσο τώρα όσο και στο παρελθόν, παραδίδουν αντίγραφα της δικογραφίας στον εκπρόσωπο τύπου των Καρακούκη – Καλόγρηα, για να τα δημοσιοποιεί στη φυλλάδα, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, και μάλιστα στα πρωτοσέλιδα, αλλά και στην τηλεοπτική εκπομπή, της οποίας είναι συμπαρουσιαστής, αγνοώντας την προσωρινή διαταγή της Προέδρου Πρωτοδικών κας Θωμά, η οποία έχει απαγορεύσει, όπως το απαγορεύει και ο Ποινικός Κώδικας και η νομοθεσία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τη δημοσιοποίηση των δικογράφων ποινικής δικογραφίας.
Ευτυχώς την τύχη των κατηγορουμένων για ποινικά αδικήματα δεν την αποφασίζουν ούτε Εισαγγελείς ούτε δικηγόροι ούτε περιφερόμενοι ιατροδικαστές που εκφράζουν μόνο τη γνώμη τους και δεν έχουν κάνει ούτε νεκροψίες ούτε νεκροτομές στις διάφορες υποθέσεις, αλλά μόνο οι τακτικοί Δικαστές και δυστυχώς για τις εισαγγελικές αρχές σε όλες τις σημαντικές ποινικές δίκες, ακόμα και με κατηγορουμένους πολιτικά πρόσωπα, οι υπερβολικές εισαγγελικές ποινικές διώξεις, αλλά και οι προτάσεις στα ακροατήρια σε πολύ μικρό βαθμό γίνονται δεκτές.
Αθήνα, 19/03/2023
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας»


[There are no radio stations in the database]