Τέμπη: Ο σταθμάρχης Λάρισας και ο μηχανοδηγός του Intercity γνώριζαν ότι η κίνηση γινόταν σε διπλή γραμμή

18 Μαρτίου 2023

Για 93 λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη που προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων φαίνεται ότι γνώριζαν ο σταθμάρχης της Λάρισας, Βασίλης Σαμαράς, και ο μηχανοδηγός του Intercity 62 ότι η κίνηση των τρένων γινόταν σε διπλη γραμμή.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το MEGA με καταγραφές από το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: Internet

Όπως φαίνεται στο έγγραφο στις 28/02/2023 και ώρα 21:48, η αμαξοστοιχία 63 αναχωρεί από Νέους Πόρους προς Λάρισα με γραμμή καθόδου. Στις 28/02/2023 και ώρα 21:50, η αμαξοστοιχία 93506 αναχωρεί από Λάρισα προς Νέους Πόρους με γραμμή ανόδου και διάρκεια διαδρομής 22 λεπτά με τις δύο αμαξοστοιχίες να συναντώνται στα Τέμπη.

eggrafo-tempi
To έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το MEGA

Στις 23:04, η αμαξοστοιχία 62 αναχωρεί από Λάρισα προς Νέους Πόρους και ξεκινά γραμμή ανόδου αλλά στη διαγώνιο 118 μπαίνει γραμμή καθόδου, ένα λάθος του σταθμάρχη που αποδείχθηκε καθοριστικό για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς καθώς λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε η μετωπική σύγκρουση του Intercity 62 με το εμπορικό τρένο.

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων

Εντωμεταξύ σήμερα Σάββατο (18/3) συνεδριάζει το Συντονιστικό Κέντρο Ασφαλείας Σιδηροδρόμων, το οποίο συγκροτήθηκε για πρώτη φορά σε σώμα την Παρασκευή (17/3). Η συνεδρίαση θα γίνει στο κέντρο διαχείρισης κλήσεων στην οδό Αχαρνών, με τη συγκρότηση του συγκεκριμένου σώματος να είναι μια πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργου Γεραπετρίτη. Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, άλλωστε, η ασφάλεια και οι συνθήκες στον ελληνικό σιδηρόδρομο είναι μείζον θέμα συζήτησης.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του ΟΣΕ, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρόντες θα είναι εκπρόσωποι της Hellenic Train και του ΕΚΑΒ. Στόχος της συνεδρίασης του συγκεκριμένου σώματος είναι να βελτιωθεί και να συντηρηθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο έτσι ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα δυστυχήματα όπως η τραγωδία στα Τέμπη.


[There are no radio stations in the database]