Ανδρουλάκης: Τα funds πήραν τα δάνεια και συμπεριφέρονται σαν στυγνά κοράκια

18 Μαρτίου 2023

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Ανατολική Κρήτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης είχε επαφές στο Επιμελητήριο Λασιθίου με παραγωγικούς φορείς, επαναλαμβάνοντας έναν από τους στόχους της παράταξης που είναι όπως είπε, να μπει εμπόδιο στον αφελληνισμό της οικονομίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε από τους παραγωγικούς φορείς από το χώρο της επιχειρηματικότητας, των εργαζομένων, του τουρισμού, της υγείας, των αγροτών, της αυτοδιοίκησης κ.α , ζητήματα που σχετίζονται με τις συνέπειες της πανδημίας αλλά και της ενεργειακής κρίσης, που έχουν δημιουργήσει όπως είπαν ένα «ασφυκτικό περιβάλλον» εντός του οποίου καλούνται να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν.

Πηγή: Internet

«Τα χρήματα να πάνε σε αυτούς που δεν μπορούν να δανειστούν από τις τράπεζες και όχι στους ισχυρούς που έχουν ρευστότητα αλλά θέλουν φθηνότερο χρήμα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης που μίλησε για το υπάρχον μοντέλο λέγοντας ότι αποτελεί ένα μοντέλο «που όμως δεν δίνει πολλές ευκαιρίες στους ανθρώπους που αγωνίζονται και δυσκολεύονται».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ επανέλαβε σε ό,τι αφορά την εργασία, με αφορμή και τον κατώτατο μισθό, ότι ζητούμενο είναι «καλές θέσεις εργασίας και μόνιμου χαρακτήρα, με καλό μισθολόγιο» προκειμένου να «μη φεύγει η νέα γενιά εκτός Ελλάδας και να επιστρέψουν στη χώρα όσοι έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια».

«Υπάρχουν χρέη δισεκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες και το δημόσιο» είπε ο κ. Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι τα funds «πήραν μεγάλο κομμάτι των δανείων», συμπληρώνοντας ότι «συμπεριφέρονται σαν στυγνά κοράκια» ενώ για τις τράπεζες επισήμανε ότι «έχουν κερδοσκοπήσει», έχοντας μάλιστα λάβει δισεκατομμύρια και «πρέπει να δείξουν πρόσωπο κοινωνικής συναίνεσης» καθώς η Ευρώπη όπως εξήγησε έδωσε χρήματα «για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» προκειμένου «να δανειστούν με άλλα κριτήρια».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε στοιχεία του οικονομικού σχεδίου της παράταξης, την ανάγκη να δοθεί το 10% του Ταμείου Ανάκαμψης για την υγεία, λέγοντας μάλιστα ότι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι προτεραιότητα, καθώς στην Ελλάδα, όπως σημείωσε, καταγράφονται «οι δεύτερες μεγαλύτερες δαπάνες στην ιδιωτική υγεία στην Ευρώπη».

Επίσης αναφέρθηκε στην ενέργεια, την «εξάρτηση» όπως είπε από το φυσικό αέριο, τις ΑΠΕ αλλά και την ανάγκη επένδυσης στο δίκτυο και όχι όπως τόνισε στο «επιχειρηματικό παιχνίδι στα χέρια μεγάλων πολυεθνικών»

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο «παράδοξο» όπως χαρακτήρισε του τουρισμού, επαναλαμβάνοντας ότι παρά τα εκατομμύρια των επισκεπτών κάθε χρόνο υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό, με τους εκπροσώπους από τον τουρισμό και όχι μόνο, να ζητούν «επιδόματα εργασίας και όχι ανεργίας».

Σε ότι αφορά τον ΦΠΑ τον οποίο χαρακτήρισε «άδικο και οριζόντιο φόρο» είπε ότι πρέπει να μειωθεί, όμως «με μετρήσιμα κριτήρια ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ τέλος, είπε ότι «το βαθύ κράτος έχει όνομα, Μητσοτάκης. Δημητριάδης, Μαξίμου».

Με φόντο τις υποκλοπές ανέφερε δε πως «αντί να κυνηγάνε πράκτορες που όπως διαβάζουμε τους έφυγαν, εκείνοι κυνηγούν πολιτικούς αντιπάλους, βουλευτές και στελέχη του στρατού».


[There are no radio stations in the database]