Europa League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη και Γιουβέντους-Σπόρτινγκ στα προημιτελικά

17 Μαρτίου 2023

Η κληρωτίδα έβγαλε σπουδαία ζευγάρια για την φάση των 8 του Europa League.

Η Μάντσεστερ απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα και τη Μπέτις και θα ταξιδέψει ξανά στην Ισπανία και για 2η φορά στη Σεβίλλη για να παίξει με την ομάδα που έχει τα περισσότερα Europa League στην ιστορία του θεσμού.

Πηγή: Internet

Από την άλλη η Γιουβέντους θα παίξει με την Σπόρτινγκ η οποία απέκλεισε στα πέναλτι την Άρσεναλ στο Λονδίνο! Η νικήτρια του αγώνα Μάντσεστερ-Σεβίλλη θα παίξει στον ημιτελικό με τη Γιουβέντους ή την Σπόρτινγκ!

Στον 3ο προημιτελικό η βελγική Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ θα συναντήσει την Μπάγερν Λεβερκούζεν ενώ στον 4ο θα έχουμε επανάληψη του περσινού τελικού του Conference League αφού θα παίξουν η Ρόμα με την Φέγενορντ.

Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 13 και 20 Απριλίου και οι ημιτελικοί στις 11 και 18 Μαΐου. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Puskas Arena (Βουδαπέστη) στις 31 Μαΐου.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη
  • Γιουβέντους – Σπόρτινγκ
  • Λεβερκούζεν – Ουνιόν Σεν / Ζιλουάζ
  • Φέγενορντ – Ρόμα

Η κυρία της Ανδαλουσίας

Η Σεβίλλη είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες (6) κατακτήσεις στο Europa League (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ). Το τελευταίο τρόπαιο ήρθε το 2020 αλλά φέτος για να φτάσει στον τελικό θα πρέπει να αποκλείσει την Μάντσεστερ και μετά την Γιουβέντους ή την Σπόρτινγκ.

Η Γιουβέντους έχει 2 τίτλους στη διοργάνωση όπως 2 έχει και η Φέγενορντ. Από έναν τίτλο έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπάγερν Λεβερκούζεν. Η Ρόμα έφτασε στους τελικούς του 1991 αλλά έχασε την κούπα από την Ίντερ.


[There are no radio stations in the database]