Άνω Λιόσια: Ξύλωσαν κυλινδρικές πλάκες 300 κιλών από το δίκτυο του ΟΣΕ

17 Μαρτίου 2023

Από το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ στη σήραγγα της «Μαύρης Ώρας» στα Άνω Λιόσια κλάπηκε αντίβαρο βάρους 300 κιλών.

Σύμφωνα με όσα γράφει το iEidiseis, από τεχνικούς του ΟΣΕ ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής για την κλοπή, οι οποίοι έκανα αυτοψία σε όλο το μήκος του δικτύου στη δυτική Αττική, μέσα στο πλαίσιο των ελέγχων που ξεκίνησαν μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι αστυνομικές πηγές λένε ότι «πρόκειται για ένα εξαιρετικά βαρύ αντίβαρο, περίπου 300 κιλών, το οποίο αποτελείται από κυλινδρικές πλάκες διαμέτρου περίπου ενός μέτρου, οι οποίες σταθεροποιούν τις γραμμές ηλεκτροδότησης των τρένων. Οι αμαξοστοιχίες μπορούν να κινηθούν και χωρίς το αντίβαρο, ωστόσο, η απουσία του εγκυμονεί κινδύνους διότι δεν παρέχεται σταθεροποίηση των καλωδίων ηλεκτροδότησης».

Πηγή: Internet

Μάλιστα οι ίδιες πηγές από την ΕΛΑΣ προσθέτουν ότι δεν προσδιορίζεται ο χρόνος κλοπής του αντίβαρου, καθώς δεν είχε γίνει πρόσφατα κάποια αυτοψία στο χώρο. Σημειώνεται ότι στο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες και έτσι η έρευνα καθίσταται δύσκολη. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες συνηθίζουν να απευθύνονται σε παράνομα «σκραπατζίδικα» για να πουλήσουν τα κλοπιμαία.

Η κλοπή του αντίβαρου διαπιστώθηκε χθες κατά τη διάρκεια αυτοψίας τεχνικών του ΟΣΕ στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Στη συνέχεια, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής που ανέλαβε την έρευνα, η οποία θα επικεντρωθεί σε σεσημασμένους για τέτοιου είδους κλοπές αλλά και σε παράνομα «σκραπατζίδικα» της δυτικής Αττικής. Σημειώνεται ότι η επιθεώρηση του σιδηροδρομικού δικτύου για φθορές και δολιοφθορές θα συνεχιστεί.


[There are no radio stations in the database]