Μάικλ Τζ. Φοξ για τη νόσο του Πάρκινσον: «Οι θαυμαστές μου με κράτησαν στη ζωή»

16 Μαρτίου 2023

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ αποτελεί έμπνευση για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Παρά το γεγονός ότι ζει με τη νόσο του Πάρκινσον για περισσότερα από 30 χρόνια, παραμένει αισιόδοξος και ευγνώμων για τη ζωή που έχει. Στο νέο του ντοκιμαντέρ, «Still: A Michael J. Fox Movie», μοιράζεται τις εμπειρίες του με την ασθένεια και πώς αυτή έχει επηρεάσει τη ζωή του.

Ο ηθοποιός διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον σε ηλικία 29 ετών το 1991 και άμεσος στόχος του ήταν να κινητοποιήσει τον κόσμο για την ασθένεια. Ξεκίνησε το Ίδρυμα Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research το 2000, το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να βρουν τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειάζονται στη μάχη τους με το Πάρκινσον.

Πηγή: Internet

Κατά τη διάρκεια ερωταπαντήσεων για το ντοκιμαντέρ στο South by Southwest Film Festival στο Τέξας, ο Φοξ μίλησε για το ταξίδι του με τη νόσο του Πάρκινσον. Ο ηθοποιός δήλωσε ότι «το Πάρκινσον είναι χάλια, αλλά είναι μια υπέροχη ζωή» και πρόσθεσε πως παρά τις προκλήσεις, επιλέγει να εστιάζει στις θετικές πτυχές της ζωής του. «Πρέπει να δίνω ό,τι έχω και δεν μένω στα λόγια. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ» τόνισε ο ηθοποιός.

Η στάση του Φοξ αποτελεί απόδειξη της αγάπης και της υποστήριξης που λαμβάνει από τους θαυμαστές του. Ο αγαπητός ηθοποιός πιστεύει ότι οι θαυμαστές του, τον έχουν κρατήσει στη ζωή και είναι ευγνώμων για την υποστήριξή τους. Επιπλέον, πιστεύει ότι «οι άνθρωποι πρέπει να μαθαίνουν από την ασθένεια και να προχωρούν μπροστά, αντί να λυπούνται τον εαυτό τους».


[There are no radio stations in the database]