Μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη

16 Μαρτίου 2023

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργατικά σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες, συνταξιούχοι, μαθητές και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώροι, οι οποίοι εκφράζουν τη θλίψη και την οργή τους για την τραγωδία των Τεμπών.

«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί», είναι το κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για την πολύνεκρη τραγωδία και παράλληλα να γίνουν όλα όσα χρειάζονται για ασφαλείς μεταφορές.

Πηγή: Thestival

«Η νεολαία είναι βέβαιο ότι δίνει μία καθαρή απάντηση απέναντι στους υπεύθυνους και δεν έπεσε στον λάκκο της προπαγάνδας περί ανθρώπινου λάθους και αποπροσανατολισμού από διάφορα παπαγαλάκια. Το ανθρώπινο λάθος δημιούργησαν με σχέσεις εργασίας και τάισαν με ατελείωτα εκατομμύρια τα παράσιτα τα οποία δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βάλουν στη ζυγαριά του κέρδους τη ζωή και τα όνειρα του λαού και της νεολαίας. Το έγκλημα αυτό πρέπει να πάρει απάντηση. Ο λαός και η νεολαία ζητούν δικαίωση για τα θύματα. Για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα της νεολαίας πρέπει να μην καταφέρει κανένα παράσιτο να βάλει τη ζωή και την υγεία του σε κίνδυνο», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, εργασιακός σύμβουλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας συνδικάτων εργατοϋπαλλήλων μεταφορών ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους πως σε λίγες ημέρες θα θυμηθούμε το τραγικό δυστύχημα με τους μαθητές στα Τέμπη και πως λίγες μέρες πριν τη θλιβερή αυτή επέτειο, μετράμε άλλους 57 νεκρούς σε σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Οι πληγές δεν λένε να κλείσουν», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Φτάσαμε στο σημείο να παλεύουμε για κοινωνική ασφάλεια. Για τα κέρδη των πολλών χάνονται οι ζωές των ανθρώπων. Θα παλεύουμε όσο αντέχει η ζωή μας. Οι οδηγοί δουλεύουν από 16-18 ώρες την ημέρα ασταμάτητα και είναι θέμα ημερών να γίνει πάλι ένα μεγάλο ατύχημα. Καθημερινά έχουμε τροχαία ατυχήματα αλλά μας λένε για τον ανθρώπινο παράγοντα. Όμως κανείς δεν ψάχνει γιατί ο οδηγός οδηγεί τόσες ώρες».

Οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν σε λίγη ώρα πορεία στο κέντρο της πόλης. Η οδός Εγνατία παραμένει κλειστή στο ύψος της Αριστοτελους και στα δυο ρεύματα.


[There are no radio stations in the database]