Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση Βαρουφάκη μετά τον ξυλοδαρμό

14 Μαρτίου 2023

Το πρωί της Τρίτης (14/3) έγινε η πρώτη εμφάνιση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τον ξυλοδαρμό του, όπου βρέθηκε στο στούντιο του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου και επανέλαβε ότι δεν ήταν ο 17χρονος αυτός που του επιτέθηκε.

Φανερά πρησμένος, με μελανιές και τον ειδικό νάρθηκα στη μύτη του, ανέφερε ότι ο δράστης συνέχισε να τον κλωτσά ακόμα και όταν έπεσε στο έδαφος. Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, ερωτώμενος γιατί κυκλοφορεί χωρίς αστυνομικούς, σημείωσε πως «νιώθω φυλακισμένος όταν κυκλοφορώ με αστυνομικούς».

«Είμαι καλά. Το ιατρικό προσωπικό στον Ευαγγελισμό έκανε θαύματα» επεσήμανε. Αναφερόμενος στο περιστατικό από το οποίο «κληρονόμησε» μια σπασμένη μύτη σε 6 σημεία, υπογράμμισε ότι «εγώ ευτυχώς αναρρώνω, σε αντίθεση με τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών», εξηγώντας ότι δεν θέλει να εστιάσει στην προσωπική του περιπέτεια και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το μείζον ζήτημα των Τεμπών.

Τόνισε όμως ότι καλό θα ήταν να αποφύγουμε τις εύκολες κρίσεις και «να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», υποσχόμενος ότι θα τοποθετηθεί μετά από την έκδοση του σχετικού πορίσματος.

Σε ότι αφορά το περιστατικό του ξυλοδαρμού του, ανέφερε ότι μια ομάδα 6-7 ατόμων μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν με μεγάλη παρέα πολιτικών του φίλων και του επιτέθηκε φραστικά. Εκείνος για να αποφευχθεί μια σύρραξη μέσα στο κατάστημα, τους ακολούθησε έξω για να μιλήσουν κι εκείνοι άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές ενώ του καταλόγιζαν ότι ψήφισε μνημόνια.


[There are no radio stations in the database]