Εικοσιτετράωρη απεργία την Πέμπτη σε όλα τα λιμάνια της χώρας

14 Μαρτίου 2023

Η Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας και τα πρωτοβάθμια Σωματεία – Μέλη της, συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 16 Μαρτίου. Κεντρικό τους αίτημα είναι:

Οι Υπηρεσίες Μεταφοράς ανθρώπων που είναι ζωτικό κοινωνικό αγαθό, οφείλουν να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο με ασφάλεια, με σεβασμό της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους.

Επίσης, απαιτούν και διεκδικούν:

Άμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών,

Σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές,

Συνευθύνη του Κράτους και της Εργοδοσίας για την τήρηση των μέτρων Ασφαλείας,

Άμεση επαναλειτουργία με αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής και λήψη μέτρων για την ασφαλή αναδρομολόγηση των αρτηριακών και εμπορικών αμαξοστοιχιών,

Ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτεροβάθμιου ελέγχου,

Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στις μεταφορές,

Άμεση εφαρμογή Ευρωπαϊκών Προτύπων Ασφαλείας.

Για τον χώρο των λιμανιών που αποτελεί κομβικό σημείο των μεταφορών και στο οποίο ακολουθείται ένας παράλληλος δρόμος με τον ΟΣΕ ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις, η ΟΜΥΛΕ ζητά:

Να τηρούνται αταλάντευτα τα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας με βασικό στόχο την προστασία των εργαζόμενων και των συναλλασόμενων.

Να είναι σεβαστό το καθεστώς εργασίας με προσήλωση στις θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις με προσωπικό με σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας.

Με αμοιβές που προκύπτουν μέσω συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τήρηση των κανόνων της εργατικής νομοθεσίας.

Με εργαζόμενους εκπαιδευμένους και επανακαταρτιζόμενους στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών με ασφάλεια για το κοινωνικό σύνολο. Καμία παραχώρηση – καμία θυσία στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων των επιχειρήσεων.


[There are no radio stations in the database]