Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης η μετονομασία της οδού Γαζή σε «Άλκη Καμπανού»

14 Μαρτίου 2023

Σε οδό Άλκη Καμπανού, μετονομάστηκε και επίσημα πλέον η οδός Θεόδωρου Γαζή στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, παίρνοντας για πάντα το όνομα του αδικοχαμένου νέου που δολοφονήθηκε.

Η μετονομασία έγινε στη διάρκεια μιας λιτής τελετής, στην οποία, εκτός από την οικογένειά του Άλκη, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και μέλη της διοίκησης του δήμου και εκπρόσωποι του ερασιτέχνη Άρη.

Πηγή: GrTimes

«Η θυσία του παιδιού μου να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό χωρίς βία»

Την ευχή η θυσία του Άλκη να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό, με λιγότερη βία και σχεδόν καθόλου θύματα έκανε ο πατέρας του, Αριστείδης Καμπανός.

Όπως είπε είναι η δεύτερη φορά που μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες έρχεται στο σημείο της δολοφονίας του γιου του, γεγονός που για τον ίδιο είναι πάρα πολύ δύσκολο, ωστόσο όπως τόνισε η αγάπη του κόσμου του δίνει δύναμη για να μπορέσει να πάρει κουράγιο.

Χρέος της πολιτείας είναι να κρατήσει άσβεστη ητη μνήμη του Άλκη, Και αυτό γίνεται και με τη σημερινή ονοματοδοσία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Έκανε λόγο για μία προσπάθεια που πρέπει να είναι αδιάλειπτη και συνεχής, για να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

«Ο Άλκης είναι στις καρδιές μας και θα είναι για πάντα» είπε χαρακτηριστικά.

«O Άλκης χάθηκε με έναν τραγικό, με έναν βίαιο τρόπο, αλλά δικό μας χρέος είναι να κρατάμε την παρουσία του ζωντανή»σημείωσε στη δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Επισήμανε πως η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μετονομασία αποσκοπεί στο να παραμείνει στη μνήμη μας για πάντα ο 19χρονος και ο άδικος χαμός του, προσθέτοντας πως όλοι μαζί πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ, να μην έχουμε τέτοιες τραγωδίες, τέτοια εγκλήματα.

Από την πλευρά του τέλος, ο πρόεδρος του Α.Σ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, έκανε λόγο για μία πάρα πολύ συγκινητική στιγμή, ευχαριστώντας τόσο την περιφέρεια όσο και τον δήμο Θεσσαλονίκης που αποδέχθηκαν το αίτημα του Α.Σ για τη μετονομασία της οδού.

«Ο στόχος ήταν και θα είναι για πάντα να παραμείνει άσβεστη η μνήμη του Άλκη, που τόσο άδικα, άνανδρα δολοφονήθηκε σε αυτό το σημείο, ώστε το φως της ψυχής του να διώξει για πάντα το σκοτάδι που έχει απλωθεί σε αυτήν την πόλη» τόνισε ο κ. Αρβανίτης.


[There are no radio stations in the database]