Τέμπη: Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων είχαν θέση ευθύνης σε ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και των εργολάβων

11 Μαρτίου 2023

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, για όσους εμπλέκονται σε συμβάσεις της τελευταίας 15ετίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχωρά σε διερεύνηση των όλων των περιουσιακών τους στοιχείων.

Συγκεκριμένα, με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη θα μπει στο στόχαστρο η περιουσιακή κατάσταση όσων είχαν θέση ευθύνης σε ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train, όλοι οι συμβαλλόμενοι στις συμβάσεις και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων.

Εάν διαπιστωθεί, ότι η περιουσία τους δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, θα διερευνηθεί εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Την ίδια στιγμή, την αναβάθμιση της έρευνας για τη φρικτή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, αποφάσισε η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας. Με ομόφωνη απόφαση των 21 δικαστών που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Εφετείο Λάρισας, κρίθηκε πως η απόφαση πρέπει να αφαιρεθεί από το Πρωτοδικείο Λάρισας, του οποίου η ανακρίτρια – πρωτοδίκης που χειρίστηκε την υπόθεση στις πρώτες, κρίσιμες μέρες των ερευνών, έκανε κατά γενική ομολογία πολύ καλή και γρήγορη δουλειά. Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης, αυτή να ανατεθεί σε δύο πιο έμπειρους, ειδικούς εφέτες – ανακριτές, που θα έχουν ως αποκλειστική τους απασχόληση τη διερεύνηση μόνο αυτής της υπόθεσης, απαλλαγμένοι από άλλα καθήκοντα.


[There are no radio stations in the database]