Στον «Ευαγγελισμό» ο Γιάνης Βαρουφάκης – Δείτε βίντεο λίγο πριν την επίθεση

10 Μαρτίου 2023

Μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε λίγο μετά τις 21.30 έξω από γνωστό εστιατόριο στα Εξάρχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με εκδορές ενώ πιθανότατα φέρει και κάταγμα στη μύτη.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι και αναζητούν τους δράστες. Παράλληλα, κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας μεταβαίνει στο νοσοκομείο ώστε να πάρουν κατάθεση από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για μία προβοκατόρικη επίθεση 4 ατόμων. Μπήκαν μέσα στο εστιατόριο την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν με την συντονιστική του Diem25.

Από την πρώτη στιγμή βιντεοσκοπούσαν την επίθεση, πρόκειται για άτομα σχεδόν επαγγελματίες και ήταν μαυροφορεμένοι. Ο Βαρουφάκης βρίσκεται στον Ευαγγελισμό».

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει θύμα επίθεσης, όταν είχε βρεθεί ξανά στο ίδιο εστιατόριο με την σύζυγό του, Δανάη Στράτου. Στο περιστατικό τότε ενεπλάκησαν περίπου 40 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Είχαν μπει στο εστιατόριο και πέταξαν ένα μπουκάλι νερού προς το ζευγάρι και του φώναξαν να φύγει από τα Εξάρχεια.


[There are no radio stations in the database]