Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό σε στάση λεωφορείου στη Χερσώνα

9 Μαρτίου 2023

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Χερσώνα (νότια) σήμερα το πρωί, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Αντρίι Γερμάκ.

«Οι Ρώσοι τρομοκράτες βομβάρδισαν εκ νέου τη Χερσώνα σήμερα το πρωί, χτυπώντας μια στάση δημόσιας συγκοινωνίας», ανέφερε ο Γερμάκ, προσθέτοντας ότι «τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν».

Πηγή: Internet

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων εναντίον της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, περιλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε 81 πυραύλους και οκτώ drones και στοχοθέτησε κυρίως ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας. Παράλληλα η Μόσχα χρησιμοποίησε και έξι υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, τους οποίους δεν μπορεί να αναχαιτίσει η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα. Ωστόσο αναχαιτίστηκαν τουλάχιστον 34 πύραυλοι και τέσσερα drones Shahed.

Στη δυτική επαρχία Λβιβ πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ ένας ακόμη έχασε τη ζωή του στο Ντνιπροπετρόφσκ στη νοτιοανατολική Ουκρανία.


[There are no radio stations in the database]