Ο Πούτιν τίμησε τις γυναίκες της Ρωσίας – Απένειμε μετάλλια στις γυναίκες που «εκπληρώνουν το πατριωτικό τους καθήκον»

8 Μαρτίου 2023

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τίμησε σήμερα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, όσες γυναίκες «εκπληρώνουν το καθήκον τους» προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στη χώρα, αναφερόμενος και στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Σήμερα, την ώρα που η Ρωσία είναι εκ νέου αντιμέτωπη με άμεσες απειλές ενάντια στην ασφάλεια και την κυριαρχία της, βλέπουμε πολλά παραδείγματα θάρρους και αποφασιστικότητας», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια εκδήλωσης στο Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος απένειμε μετάλλια σε γυναίκες από διάφορους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, περιλαμβανομένου του στρατού, αλλά και σε πολύτεκνες μητέρες.

«Σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν γυναίκες που εκπληρώνουν εντίμως το στρατιωτικό τους καθήκον», συνέχισε ο Πούτιν εκφράζοντας «την ευγνωμοσύνη του προς όλες τις γυναίκες».

Ο Πούτιν, που έχει κηρύξει τον εαυτό του υπέρμαχο των «παραδοσιακών αξιών», θέσπισε με διάταγμα του 2022 το μετάλλιο της «μητέρας ηρωίδας», το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε γυναίκες που έχουν από δέκα παιδιά και πάνω. Σήμερα δόθηκε σε δύο γυναίκες.

Επίσης ο Πούτιν απένειμε μετάλλιο σε μία γυναίκα δημοσιογράφο από τη Χερσώνα, μια ουκρανική περιοχή την οποία έχει θέσει εν μέρει υπό τον έλεγχό του ο ρωσικός στρατός, σε μια γιατρό σε παιδιατρικό νοσοκομείο του Λουχάνσκ, περιοχή στην ανατολική Ουκρανία την οποία επίσης διεκδικεί η Μόσχα, και σε μία αξιωματούχο των ρωσικών αρχών κατοχής στη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία.


[There are no radio stations in the database]