Τέμπη: Έφτασαν τους 47 οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα – Λιγοστές οι ελπίδες για τους αγνοούμενους

2 Μαρτίου 2023

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων μετά την τραγωδία στα Τέμπη, με την Πυροσβεστική να ανακοινώνει ότι ο απολογισμός μέχρι στιγμής κάνει λόγο για 47 νεκρούς.

Όσο περνούν οι ώρες, το έργο των διασωστών γίνεται ακόμη δυσκολότερο αλλά συνεχίζεται προκειμένου να βρεθούν οι αγνοούμενοι. Οι έρευνες των αρμοδίων ξεκίνησαν από νωρίς στο τρίτο βαγόνι ελπίζοντας ότι θα εντοπιστούν επιζώντες.

Οι συνθήκες με τις οποίες έγινε η σύγκρουση διερευνόνται με αμείωτη ένταση, όμως αυτό που φαίνεται πως έγινε είναι ότι οι δυο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν, μετά τον σταθμό της Λάρισας, να κινούνται στην ίδια γραμμή, καταλήγοντας να συγκρουστούν μετωπικά. Τα τρία βαγόνια που εκτροχιάστηκαν, το βαγόνι της πρώτης θέσης, το εστιατόριο κι άλλο ένα, θυμίζουν άμορφη μάζα. Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ η εμπορική το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

πηγή ιντερνετ

Στην χθεσινή έρευνα επιχείρησαν72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 3 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και 2 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ενώ συνεχής είναι η παρουσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Τέλος συνεχίστηκε, μέχρι αργά χθες, και η ταυτοποίηση των σορών από τους συγγενείς τους, στο Γενικό Νοσοκομείο με τη διαδικασία της λήψης DNA, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών αργότερα κατευθύνθηκαν προς τα ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί για να τους φιλοξενήσουν.


[There are no radio stations in the database]