Τέμπη: Θα απαντήσει κανείς γιατί τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή;

1 Μαρτίου 2023

Αναπάντητο παραμένει μέχρι στιγμής το ερώτημα πώς συνέβη και βρέθηκαν στην ίδια γραμμή τα δύο τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη με αποτέλεσμα 38 άνθρωποι – μέχρι στιγμής- να έχουν χάσει τη ζωή τους, δεδομένου ότι σε όλο το μήκος της η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη είναι διπλή.

πηγη Internet

Το μόνο σίγουρο για την ώρα είναι ότι η επιβατική αμαξοστοιχία με αριθμό 62 βρέθηκε στο ρεύμα καθόδου – προς Αθήνα – στην οποία εκινείτο ήδη η εμπορική αμαξοστοιχία ενώ κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στη γραμμή ανόδου – προς Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το τραγικό δυστύχημα με τους 38 νεκρούς φαίνεται να αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος αν και αυτό μένει να διερευνηθεί.

Παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια που δαπανήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, η απουσία σύγχρονων συστημάτων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης σε όλο το μήκος του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη, συνεχίζει να εγκλωβίζει τον ελληνικό σιδηρόδρομο που μόνο από θαύμα δεν είχε θρηνήσει μέχρι σήμερα τόσους νεκρούς

Το ρεπορτάζ του Sky News για το δυστύχημα στα Τέμπη: Εφιαλτική σύγκρουση, το τρένο δεν υπάρχει

Αν και είναι νωρίς να φωτιστούν όλες οι πτυχές της πολύνεκρης τραγωδίας, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι οι δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά πιθανώς με μεγάλη ταχύτητα. Εκτιμάται πως ο σταθμάρχης στη Λάρισα, δεν γύρισε τα κλειδιά, μέσω των οποίων ρυθμίζεται μηχανικά η διέλευση των τρένων στις διακλαδώσεις, στέλνοντας στην ίδια γραμμή τα δύο τρένα.

με πληροφορίες απο protothema.gr


[There are no radio stations in the database]