Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Το πρώτο και το δεύτερο βαγόνι ήταν λιωμένα και έβγαινε δυνατή φωτιά»

1 Μαρτίου 2023

Ένας επιβάτης της αμαξοστοιχίας Intercity 62 μετέφερε τη δική του μαρτυρία για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, που μέχρι στιγμή έχει αφήσει πίσω της 36 νεκρούς, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «τα πρώτα δύο βαγόνια ήταν λιωμένα».

Πηγή φωτογραφίας: Twitter

Ο επιβάτης Παναγιώτης Σταφυλάς μιλώντας στο Mega είπε ότι «ήμουν στο βαγόνι 5 από τύχη, ενώ το εισιτήριο μου έλεγε βαγόνι 2. Την ώρα που έγινε εκείνο το ατύχημα εγώ κοιμόμουν, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την σύγκρουση κάτι με ενοχλούσε και ξύπνησα. Και ξαφνικά καταλαβαίνω το απότομα φρενάρισμα και μία κυρία ήταν με αίματα στο πρόσωπο»

Απαντώντας σε ερώτημα εάν υπήρχε φρενάρισμα, ο επιβάτης του τρένου εξήγησε ότι ήταν παρομοίωση φρεναρίσματος και εν υπήρχε σταδιακή μείωση ταχύτητας. «Το πρώτο και το δεύτερο βαγόνι ήταν λιωμένα και έβγαινε δυνατή φωτιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την επιχείρηση απεγκλωβισμού, περιέγραψε ότι αρχικά προσπάθησε να σπάσει τα παράθυρα, αλλά δεν τα κατάφερε και μετά με τους υπόλοιπους επιβάτες κατάφεραν να ανοίξουν μία πόρτα.

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ένας από τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας περιέγραψε και ο αδελφός ενός εκ των διασωθέντων, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Περιγράφοντας το πώς σώθηκε, είπε πως ο αδελφός του τον ενημέρωσε αμέσως μετά τη σύγκρουση και βρήκε ένα σπασμένο τζάμι από το οποίο κατάφερε να βγει και ότι βγήκαν και άλλοι επιβάτες. «Δεν κατάλαβε φρενάρισμα, ένιωσε μόνο την σύγκρουση και αναποδογύρισαν όλα τα άλλα βαγόνια».


[There are no radio stations in the database]