Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αλαλούμ με τις λίστες των επιβατών- Γιατί είναι δύσκολη η ταυτοποίηση τους

1 Μαρτίου 2023

Παρόλο που ο αριθμός των επιβατών στις δύο αμαξοστοιχίες δεν έχει μεταβληθεί και παραμένει στους 350 την ώρα της πρόσκρουσης στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα επικαλείται η Hellenic Train, ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο τη δεδομένη χρονική στιγμή να διαπιστωθούν τα ονόματα όσων επέβαιναν στα δύο τρένα κι αυτό διότι τα εισιτήρια δεν ήταν ονομαστικά, όπως συμβαίνει στα αεροπλάνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είναι υποχρεωμένη να ονομαστικοποιήσει τα εισιτήρια. Για παράδειγμα, μια τετραμελής οικογένεια έχει τη δυνατότητα να εκδώσει τα εισιτήρια της σε ένα όνομα. Το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των νεκρών από την σφοδρή πρόσκρουση των τρένων αναλαμβάνουν τώρα οι ιατροδικαστές που μεταβαίνουν στη περιοχή.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή, οι περισσότεροι σοροί είναι νεαρής ηλικίας, φοιτητές και όχι ανήλικοι. Ανάμεσα τους έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής επτά απανθρακωμένοι και αρκετοί διαμελισμένοι, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης που προβλέπεται πολύωρη.

Μάλιστα η ιατροδικαστής επισημαίνει ότι η ταυτοποίηση σε κάποιες σoρούς θα γίνει αναγκαστικά με την μέθοδο dna. Οι τρεις ιατροδικαστές που μεταβαίνουν στο σημείο είναι οι κ.κ Νίκος Καρακούκης, Νίκος Καλογριάς και Κώστας Κούβαρης.


[There are no radio stations in the database]