Παιδί δυο χρονών εν μέσω πυροβολισμών στη Φιλαδέλφεια – 7 τραυματίες

24 Φεβρουαρίου 2023

Τραυματίστηκαν από σφαίρες επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί δύο ετών, η μητέρα του και τέσσερις έφηβοι, στη γωνιά δρόμου στη Φιλαδέλφεια (Πενσιλβάνια, βορειοανατολικά), δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας της αμερικανικής μεγαλούπολης χθες Πέμπτη.

Το θύμα που τραυματίστηκε πιο σοβαρά είναι έφηβος που εισήχθη σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε η Ντανιέλ Άουτλο.

Τα θύματα χτυπήθηκαν από πυρά χθες το απόγευμα, λίγο πριν από τις 18:00 (τοπική ώρα· στη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας), μερικές εκατοντάδες μέτρα από πρωτοβάθμιο σχολείο, είπε η κυρία Άουτλο, διευκρινίζοντας πως το επεισόδιο δεν άρχισε εκεί.

«Καθώς είμαι γονιός η ίδια καταλαβαίνω τον φόβο του κόσμου», είπε η αρχηγός της αστυνομίας στη Φιλαδέλφεια, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ποιος άνοιξε πυρ, ή για ποιο λόγο.

Οι ΗΠΑ πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των πυροβόλων όπλων στην επικράτειά τους και για την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι Αμερικανοί.

Η χώρα μετράει περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους· ένας στους τρεις ενηλίκους διαθέτει τουλάχιστον ένα όπλο κι ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με τουλάχιστον ένα όπλο.

Συνέπεια της εξάπλωσής τους είναι ο εξαιρετικά υψηλός αριθμός θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας των όπλων σε ετήσια βάση (κυμαίνεται από 40.000 ως 50.000, οι μισοί είναι αυτοκτονίες), που δεν χωράει σύγκριση με τους δείκτες σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες.


[There are no radio stations in the database]