Φοιτητές απέκλεισαν το ΑΠΘ – Διαμαρτύρονται για τις ηλεκτρονικές εκλογές

21 Φεβρουαρίου 2023

Διαμαρτυρία έξω από την Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί φοιτητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα όργανα του ιδρύματος.

Οι φοιτητές είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν από τις 7 το πρωί σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης, ωστόσο τα στόρια ήταν κατεβασμένα.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων ζητούν από τους φοιτητές να απέχουν από την σημερινή διαδικασία και να γίνουν οι φοιτητικές εκλογές δια ζώσης. Οι φοιτητές κάνουν λόγο για εκλογές «παρωδία» και απαιτούν να ακυρωθούν.

Η σημερινή εκλογική διαδικασία διεξάγεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.). στις από 09:00 έως 16:00.

Εάν η διαδικασία αποβεί άγονη επαναλαμβάνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ήτοι στις 22-02-2023 από 09:00 έως 16:00.

Η εκλογή των εκπροσώπων πραγματοποιείται από ενιαίο ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει το σύνολο των υποψήφιων φοιτητών ανά κύκλο σπουδών εκάστου Τμήματος


[There are no radio stations in the database]