Γεωργιάδης: «Εκατοντάδες χιλιάδες οι αιτήσεις στην πλατφόρμα του market pass»

21 Φεβρουαρίου 2023

«Οι αιτήσεις μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα του market pass είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Περίπου 115.000 έχουν ήδη εγκριθεί», ανέφερε στον ΣΚΑΙ 100,3, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης που, με αφορμή το Market pass έκανε λόγο για ψίχουλα, ο κος Γεωργιάδης ανέφερε «εάν είναι ψίχουλα το 10% στην τσέπη, τότε είναι ψίχουλα και το 10% στην αύξηση των τροφίμων».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ισπανίας που μείωσε τον ΦΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι η ισπανική κυβέρνηση τώρα που διαπίστωσε ότι ενώ το εν λόγω μέτρο τους κοστίζει 700 εκατομμύρια, στον καταναλωτή έφτασαν μόνο τα 40 εκατομμύρια. Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως ανέφερε, οι Ισπανοί εξετάζουν να επαναφέρουν τον ΦΠΑ στο σημείο που ήταν και να διανείμουν τα χρήματα απευθείας στους πολίτες.

Ερωτηθείς για την απόφαση του κ. Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, ανέφερε ότι πρόκειται για μία προσωπική απόφαση που είναι σεβαστή.
«Η ανακοίνωσή του ήταν σαφής και χωρίς πολιτικές αιχμές καθώς δήλωσε ότι στηρίζει την παράταξη», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.


[There are no radio stations in the database]