ΗΠΑ: Εκτός υπηρεσίας αστυνομικός πυροβόλησε επίδοξο ληστή – «Στο είχα πει ότι θα σε σκοτώσω»

19 Φεβρουαρίου 2023

Τη στιγμή που μιας εκτός υπηρεσίας αστυνομικός στο Σικάγο των ΗΠΑ πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 39χρονο, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε, κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

Στο βίντεο φαίνεται η αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Σικάγο να πυροβολεί τρεις φορές στο στομάχι τον Λεβόν Σμιθ, όπως ήταν το όνομα του 39χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή τρεις ημέρες μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στις 17 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την Daily Mail το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η εκτός υπηρεσίας αστυνομικός προσπάθησε να σταματήσει καβγά στον οποίο είχε εμπλακεί ο Σμιθ με άλλα τρία άτομα έξω από κτήριο.

Αφού οι άλλοι εμπλεκόμενοι στον καβγά έφυγαν, ο 39χρονος παρέμεινε στο σημείο και κάποια στιγμή προσπάθησε να αρπάξει το όπλο της αστυνομικού η οποία φορούσε πολιτικά.

«Με πέτυχες» ακούγεται να λέει ο 39χρονος μετά τους πρώτους δύο πυροβολισμούς με την αστυνομικό, στη συνέχεια, να του λέει «σου είπα ότι θα σε σκοτώσω» πριν να τον πυροβολήσει για τρίτη φορά.

«Γαμώτο, δεν θέλω να πεθάνω» είπε ο βαρύτατα τραυματισμένος 39χρονος με την εκτός υπηρεσίας αστυνομικό να του απαντά «νόμιζες ότι αστειεύομαι. Στο είχα πει ότι θα σε πυροβολήσω. Προσπάθησες να κλέψεις το όπλο μου».

Τελικά η αστυνομικός κάλεσε η ίδια την άμεση δράση λέγοντας «Θεέ μου, προσπάθησε να με ληστέψει. Προσπάθησε να μου πάρει το όπλο μου».

Σύμφωνα με τους Chicago Sun-Times η αστυνομικός, η οποία τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια για 30 ημέρες, βρίσκεται στο σώμα από τον Ιούνιο του 2022.


[There are no radio stations in the database]