Καλλιτέχνες: Οι πρώτες αντιδράσεις στην κυβερνητική ρύθμιση – «Θα την μελετήσουμε», λέει ο Μπιμπίλας

18 Φεβρουαρίου 2023

Στα χέρια τους έχουν πλέον οι καλλιτέχνες το σχέδιο ΚΥΑ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο για τους απόφοιτους δραματικών σχολών και σχολών χορού στο Δημόσιο, καθιερώνοντας ένα ειδικό μισθολογικό καθεστώς, με βασικό μισθό 1.037 ευρώ.

Στο σχέδιο ΚΥΑ που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Παρασκευής, η κυβέρνηση κάνει λόγο για ένα σχέδιο που αφορά στο μισθολογικό καθεστώς των αποφοίτων δραματικών σχολών και σχολών χορού στο Δημόσιο ανεξαρτήτως του έτους αποφοίτησης και η οποία καθιερώνει έναν ορθολογικό και ισότιμο τρόπο αμοιβής.

Όλοι πλέον περιμένουν την αντίδραση των ηθοποιών, οι οποίοι ωστόσο ζητούν χρόνο, προκειμένου οι νομικές ομάδες τους να την μελετήσουν και στη συνέχεια να σχολιάσουν.

Αυτό ανέφερε, με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία, ενώ υπογράμμισε πως «δεν βοηθάει σε τίποτα ο βομβαρδισμός τηλεφωνημάτων μέσα στη νύχτα».

«Το σχέδιο της κυβέρνησης σε σχέση με όσα ζητούσαμε δημοσιεύτηκε αργά. Ας δείξουμε όλοι ψυχραιμία, να μελετηθεί καλά από νομικούς, που θα μας ενημερώσουν σε ποια σημεία κερδίζουμε κσι τι δεν πήραμε. Ας δείξουν όλοι ψυχραιμία όμως. Δεν βοηθάει σε τίποτα ο βομβαρδισμός τηλεφωνημάτων μέσα στη νύχτα από κανέναν» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

bibilas_anartisi

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΗ, Άρης Λάσκος, ζήτησε «υπομονή», καθώς «χρειάζεται μελέτη και διασταύρωση».

«Υπομονή. Χρειάζεται μελέτη και διασταύρωση. Δεν θα λυθούν σε ένα βράδυ όλα…» έγραψε.

laskos_anartisi

[There are no radio stations in the database]