Πυροβολισμοί στο Γάζι: Απολογείται την Παρασκευή ο 36χρονος – Του ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις

16 Φεβρουαρίου 2023

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου συνεχίζονται να νοσηλεύονται οι τρεις τραυματίες της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο στο Γάζι στην Κρήτη.

Πηγή φωτογραφίας: Cretapost

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 35χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται στην Χειρουργική Κλινική με σοβαρό τραύμα στο γόνατο ενώ το απόγευμα της Τετάρτης ανέβασε πυρετό πιθανόν από μικρόβιο.

Την ίδια ώρα σταθερή παραμένει η κατάστασή της υγείας του 36χρονου φυγόδικου αλλά και του 22χρονου άνδρα που έχουν τραυματιστεί από σφαίρα στο μηρό και υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση.

GAZI-AYTOKINHTO

Κακουργηματικές διώξεις – Θα απολογηθεί την Παρασκευή

Στον 36χρονο φυγόδικο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή καθώς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας μετέβησαν στο νοσοκομείο το πρωί της Πέμπτης όπου ο 36χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Πώς έγινε το αιματηρό περιστατικό

Ο 36χρονος φυγόδικος ήταν υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια επιχείρησης είδαν τον 36χρονο να σταματάει με το όχημά του σε κεντρικό δρόμο του Γαζίου προκειμένου να αγοράσει έναν καφέ.

Ο 36χρονος βγαίνει από την καφετέρια και μπαίνει στο αυτοκίνητό του. Τότε οι αστυνομικοί αποφασίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και να συλλάβουν τον φυγόδικο αφού τον είχαν εγκλωβίσει στο αυτοκίνητο.

Ο φυγόδικος όμως δεν δίστασε να βγάλει το όπλο και να αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως στην πλευρά των αστυνομικών.

Η μία σφαίρα βρίσκει τον 35χρονο αστυνομικό ενώ μία δεύτερη σφαίρα βρίσκει έναν 22χρονο άνδρα ο οποίος εκείνη την ώρα περνούσε πίσω από τους αστυνομικούς. Ο τραυματίας νεαρός οδηγήθηκε εντός της καφετέριας προκειμένου να προφυλαχθεί.

Οι αστυνομικοί απαντούν στους πυροβολισμούς και τραυματίζουν τον δράστη ενώ στη συνέχεια τον συλλαμβάνουν.

Στο σημείο κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τους τρεις άνδρες και τους μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.


[There are no radio stations in the database]