Ερντογάν: «Πάνω από 8.000 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια»

14 Φεβρουαρίου 2023

Πάνω από 8.000 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί μετά τον σεισμό από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τη βοήθεια που προσέφερε η διεθνή κοινότητα.

Η Τουρκία, είπε ο Ερντογάν, ευγνωμονεί όλες τις χώρες για τη βοήθεια που προσέφεραν για την έρευνα και διάσωση, αλλά και τη συγκέντρωση υλικού για ανθρωπιστική βοήθεια.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για την παγκόσμια κυβερνητική σύνοδο στο Ντουμπάι, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι πέραν των 8.000 διασωθέντων, πάνω από 81.000 άνθρωποι που τραυματίστηκαν στους σεισμούς πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Η Τουρκία, είπε ο Ερντογάν, αντιμετωπίσε μία από τις «μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές», όχι μόνο στην ιστορία της, αλλά και στην ιστορία της ανθρωπότητας και δεν θα ξεχάσει «τη φιλία που δείξατε αυτή τη σκοτεινή ημέρα».

Η καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός «για άλλη μία φορά έδειξε τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης» επισήμανε, προσθέτοντας ότι έχει λάβει μηνύματα συμπαράστασης από πάνω από 100 χώρες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σύντομα ξεκινούν τα έργα για την ανοικοδόμηση και αναζωογόνηση των καταστραμμένων πόλεων.


[There are no radio stations in the database]