Γιάννης Τζανόπουλος: “Θα κερδίσουμε τις εκλογές – Συμφωνία με τρείς μεγάλους χορηγούς που θα στηρίξουν την ΕΠΣΔΑ”

13 Φεβρουαρίου 2023

Ο υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές στις 23/2/2023 για την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής (ΕΠΣΔΑ) Γιάννης Τζανόπουλος, μίλησε -σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης- στους δημοσιογράφους Αναστάση Ατζάμπο και Φώτη Περιφάνη στον Planet Webradio, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΠΣΔΑ στην περίπτωση που εκλεγεί και αναλάβει τα ηνία της Ένωσης.

Ο κύριος Τζανόπουλος στην αρχή της συνέντευξης τοποθετήθηκε για τα κακώς κείμενα της σημερινής διοίκησης, αναφέροντας πως απο τους πρώτους δύο μήνες μετά τις εκλογές τους 2019 δεν υπήρχε ουσιαστικά ΔΣ, ο πρόεδρος να ασχολείται περισσότερο με τα καθήκοντα του στην ΕΠΟ ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο νυν πρόεδρος κύριος Κλέαρχος Τζαφέρης, “συμπεριφέρεται περισσότερο ως ταμίας της ΕΠΟ παρά ως Πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ“.

Συνοπτικά ανέφερε για την διοίκηση Τζαφέρη:

Μιλάμε για έναν πρόεδρο που για τρεισήμισι χρόνια ήταν πραγματικά αόρατος, δεν απαντούσε στα τηλέφωνα των σωματείων και των ομάδων και τρείς μήνες ήταν έκπτωτος. Μιλάμε για μια διοίκηση χωρίς επιτροπές όπου μόλις δέκα μέρες πριν τις εκλογές, δεν υπάρχει καμία επιτροπή σε λειτουργία και έτσι δεν μπορεί να υπάρχει αποτέλεσμα. Νομίζω, πως μαζί με το γεγονός της αδιαφορίας για τα σωματεία και της οικονομικής αφαίμαξης, αυτή η διοίκηση πρέπει να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας“.

Για το άρθρο 10:

Θεωρώ ασύλληπτο, καμία διοργάνωση πρωταθλήματος, κυπέλλου και μικτών υποδομών τα τελευταία τέσσερα χρόνια, να μην έχουν πάρει άδεια διεξαγωγής αγώνων απο την Περιφέρεια. Είναι ή επική γκάφα ή δόλος το να υπάρχει αλλαγή-τροποποίηση στο άρθρο 10 στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Ένα μήνα μετά την καταγγελία μου και η διοίκηση ποιεί την νήσσαν. Τα σωματεία θα έπρεπε με απόφαση γενικής συνέλευσης να ενημερωθούν πριν την τροποποίηση.”

Για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας:

Θεωρώ οτι διεξάγεται ένα πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας το οποίο είναι παρωδία, ομάδες οι οποίες δεν μπήκαν στο μητρώο γιατί η ΕΠΣΔΑ δεν ασχολήθηκε με τα σωματεία όπως έκαναν άλλες ενώσεις όπως η ΕΠΣΠ και άλλες ενώσεις που ασχολήθηκαν πραγματικά, οι οποίες συγκρότησαν μια ομάδα εργασίας ώστε να γλυτώσουν οι ομάδες και σωματεία και χρήματα και χρόνο απο την γραφειοκρατία“.

Για το πλάνο της επόμενης ημέρας:

Εγώ πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα και στην συνδιοίκηση. Ήδη βρίσκομαι σε επαφή με πάρα πολλούς ανθρώπους, που θέλουν να βοηθήσουν και έχουν την διάθεση να εμπλακούν, με κοινό παρονομαστή όλων ότι είναι παράγοντες των σωματείων τους. Θέλω να ανακοινώσω μια δέσμη προσγραμματικών δηλώσεων -κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά καμίας Ένωσης- να υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με χορηγούς οι οποίοι ειναι τρείς μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα βοηθήσουν τα σωματεία στα λειτουργικά τους έξοδα. Η φιλοδοξία μας ειναι να δώσουμε χρήματα στα σωματεία απο το ταμείο της Ένωσης, την επόμενη ημέρα των εκλογών και οχι πριν τις εκλογές και αυτή ειναι η βασική και ειδοποιός διαφορά”.

Θέλουμε να βοηθήσουμε τα σωματεία σε αυτό το κομμάτι γι’αυτό στο πρόγραμμα μας υπάρχουν δωρεάν διαιτησίες, δωρεάν λειτουργικά έξοδα, πολλές ελαφρύνσεις όσον αφορά την ιατρική κάλυψη των πρωταθλημάτων των υποδομών, η ενίσχυση μέσα απο δωρεάν δελτία για όλα τα τμήματα των υποδομών, θέλουμε να διαρθρώσουμε ξανά την επιτροπή και τους προπονητές των υποδομών αφού υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι που μπορούν να στελεχώσουν τις υποδομές ώστε η ΕΠΣΔΑ να ειναι στολίδι σε όλη την Ελλάδα.

Πρέπει να ανανεωθεί πλήρως η επιτροπή των παρατηρητών, να υπάρξει σημαντική παρέμβαση στο κομμάτι της διαιτησίας και είναι πολύ σημαντικό για εμάς το κομμάτι της ανάδειξης ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά των αγώνων του πρωταθλήματος. Έχουμε μεγαλεπήβολα σχέδια για αυτό το κομμάτι και λόγω της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας ώστε και οι ομάδες να έχουν περισσότερους χορηγούς άρα και περισσότερα έσοδα”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του υποψηφίου προέδρου ΕΠΣΔΑ Γιάννη Τζανόπουλου εδώ:


[There are no radio stations in the database]