Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής για κακοκαιρία «Barbara»: «Σοφή απόφαση η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων»

7 Φεβρουαρίου 2023

«Το γεγονός ότι σταμάτησε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων ήταν σοφή πρόβλεψη» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας για την κακοκαιρία «Barbaba».

Εξήγησε ότι «εάν έμπαιναν βαρέα οχήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο, ένας να μην είχε καλά λάστιχα θα προκαλείτο ντόμινο σε εκατοντάδες οχήματα που ακολουθούν».

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας εντοπίζονται στη βορειοδυτική Αττική, όπου έχουμε μεγάλα ύψη χιονιού».

Αναφερόμενος στην ελληνική αποστολή που έχει σταλεί στην Τουρκία, ο κος Αρτοποιός ανέφερε ότι η ελληνική ομάδα έχει στρατοπεδεύσει 6 χλμ από το Χατάι, σε ένα ασφαλές σημείο με 85 Ελβετούς ενώ αναμένονται και Ιταλοί.

Είναι σε διαρκή επικοινωνία με την τουρκική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και αναμένει εντός της ημέρας να ξεκινήσει να επιχειρεί.

Διευκρίνισε ότι από τη στιγμή της αναχώρησής της από την Ελευσίνα, η ελληνική ομάδα φρόντισε να έχει αυτονομία σε τρόφιμα για μία εβδομάδα.

«Το μόνο που θέλουμε είναι βανάκια από τους Τούρκους για να έχουμε πλήρη αυτονομία» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος.


[There are no radio stations in the database]