Ερντογάν: «Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να δημιουργήσουμε τον αιώνα της Τουρκίας»

5 Φεβρουαρίου 2023

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε- κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Αϊδίνιο- στους ιμπεριαλιστές και στην τουρκική αντιπολίτευση, δηλώνοντας πως «δεν θα καταφέρετε να βάλετε δεσμά στην Τουρκία» και «δεν θα πάρετε πίσω όσα έχει κερδίσει ο λαός μας».

«Σας προκαλώ για άλλη μια φορά από το Αϊδίνιο. Δεν θα καταφέρετε να βάλετε δεσμά στην Τουρκία. Δεν θα καταφέρετε να αφαιρέσετε τα επιτεύγματα του έθνους μας. Καθώς δεν μπορείτε να αποτρέψετε τους στόχους του 2023, δεν θα καταφέρετε να αποτρέψετε τη δημιουργία του αιώνα της Τουρκίας» δήλωσε επικρίνοντας τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Κλωτσάνε ο ένας τον άλλον κάτω από το τραπέζι».

«Είναι πράγματα που θα μείνουν στην Ιστορία ως ντροπή. Τα περισσότερα από τα κείμενα που παρουσιάζουν ως προγράμματα, είναι έργα που έχουν γίνει ή γίνονται από εμάς σε 20 χρόνια. Όλα τα υπόλοιπα συνίστανται στην καταστροφή όλων των επιτευγμάτων αυτής της χώρας και στην αναβίωση της παλιάς Τουρκίας, του συμβόλου της ανασφάλειας και της αστάθειας, προκειμένου να πάρουν ένα μπράβο από τα αφεντικά τους. Φέραμε τη χώρα μας στο σημερινό της επίπεδο αγωνιζόμενοι ενάντια στους ιμπεριαλιστές αποικιοκράτες σε κάθε τομέα, σε κάθε περίοδο της ζωής μας, ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια. Σήμερα, οι περισσότερες εκστρατείες εναντίον μας και της χώρας μας βασίζονται σε ψέματα και συκοφαντίες, επειδή ανοίξαμε τον δρόμο για μια ελεύθερη Τουρκία. Σας προκαλώ για άλλη μια φορά από εδώ. Δεν θα καταφέρετε να ξαναβάλετε δεσμά στα πόδια της Τουρκίας. Δεν θα καταφέρετε να αφαιρέσετε τα επιτεύγματα του έθνους μας. Καθώς δεν μπορείτε να αποτρέψετε τους στόχους του 2023, δεν θα καταφέρετε να αποτρέψετε τη δημιουργία του αιώνα της Τουρκίας» επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Το έθνος μας κράτησε τον αγώνα ζωντανό στην πιο ιδιαίτερη στιγμή και αναβίωσε την κληρονομιά του. Ας συνδεθούμε με το μαυσωλείο στην Κωνσταντινούπολη και ας θυμηθούμε τους μάρτυρές μας από εκεί. Δεν ήταν εύκολο για εμάς να εγκαθιδρύσουμε τη Δημοκρατία μας, να μεταβούμε στη δημοκρατία ή να υλοποιήσουμε την ανάπτυξή μας. Το αριστούργημα αυτής της διαδικασίας είναι τα έργα και οι υπηρεσίες που έχει προσφέρει το Κόμμα ΑΚ στη χώρα μας εδώ και 20 χρόνια» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επικείμενες τουρκικές εκλογές. «Στις 14 Μαΐου, είμαστε όλοι μαζί για άλλη μια φορά για να πάμε στις κάλπες και να τις… ανατινάξουμε. Η υποστήριξή σας είναι πολύ σημαντική. Μην σταματάτε, συνεχίστε. Έχουμε το όραμα του αιώνα της Τουρκίας. Σε κάθε περίοδο της ζωής μας, ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια, αγωνιστήκαμε εναντίον των ιμπεριαλιστών αποικιοκρατών. Σε κάθε τομέα. Και φέραμε τη χώρα μας στο σημερινό της επίπεδο. Όπως λέμε πάντα, η πολιτική μας είναι η πολιτική των έργων και της υπηρεσίας. Τα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε δαπανήσει συνολικά 40 δισεκατομμύρια λίρες σε δημόσιες επενδύσεις στο Αϊδίνιο».


[There are no radio stations in the database]