Οι μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων στο στούντιο του Planet Webradio (Εκπομπή)

3 Φεβρουαρίου 2023

Την ευκαιρία να γνωρίσουν απο κοντά τα επαγγέλματα του δημοσιογράφου, του ραδιοφωνικού παραγωγού αλλά και αυτό του επιχειρηματία είχαν την Πέμπτη 2/2/2023, μαθητές απο την τρίτη τάξη δημοτικού, στο πλαίσιο του μαθήματος “Εργαστήριο Δεξιοτήτων” .

Με πρωτοβουλία της υπεύθυνη δασκάλας τους στο συγκεκριμένο μάθημα, κυρίας Έλενας Στεφοπούλου -η οποία έφερε με απόλυτη επιτυχία εις πέρας την διενέργεια αυτού του άκρως εκπαιδευτικού περιπάτου- τα παιδιά επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Planet Webradio, μπήκαν στο στούντιο, βρέθηκαν μπροστά στα μικρόφωνα, φορώντας τα ακουστικά τους και έκαναν ζωντανά στον αέρα του σταθμού ερωτήσεις στον δημοσιογράφο Κώστα Τσαπάκη για το επάγγελμα του δημοσιογράφου και τον τρόπο διαχείρισης μια ραδιοφωνικής εκπομπής.

Τα δεκαέξι παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των οκτώ και όσα δεν μπορούσαν να βρίσκονται εντός του στούντιο του σταθμού, έκαναν μερικές…. δύσκολες ερωτήσεις για το επάγγελμα του επιχειρηματία, στον ιδιοκτήτη του σταθμού, Αναστάση Ατζάμπο.

“Που βρήκατε τα χρήματα για να ξεκινήσετε αυτή την επιχείρηση”, Πως σας γεννήθηκε η ιδέα να ανοίξετε έναν ραδιοφωνικό σταθμό”, “Πληρώνεστε κάθε μήνα απο αυτή την δουλειά”, “Πως βγάζει χρήματα η επιχείρηση σας, απο την στιγμή που δεν πουλάει αντικείμενα” ήταν μερικές απο τις πηγαίες απορίες που είχαν τα παιδιά, βάζοντας “σε γλυκούς μπελάδες” στον συνεντευξιαζόμενο.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού περιπάτου και αφού λύσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τις απορίες τους, τα παιδιά κεράστηκαν λιχουδιές και χυμούς, πήραν τα μπαλόνια τους ανά χείρας και έφυγαν γεμάτα χαμόγελα και χαρούμενες φωνές!

Εις το επανιδείν!

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή με την συμμετοχή των μικρών μαθητών εδώ:


[There are no radio stations in the database]