Το ηλεκτρικό μέλλον της Alfa Romeo

2 Φεβρουαρίου 2023

H Alfa Romeo προγραμματίζει την εξέλιξη, δημιουργία και διάθεση τριών αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, τα οποία εντάσσονται στην κατηγορία των luxury οχημάτων, ενώ θα συμπεριλαμβάνεται και ένα μεγάλων διαστάσεων SUV.

Σύμφωνα με την Automotive News Europe, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε ότι η Alfa Romeo πρέπει να δημιουργήσει νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα προορίζονται για την αγορά της Βoρείου Αμερικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτά είναι απαραίτητο να υπάρξουν καθώς θα αποτελέσουν σημαντικό στοιχείο για τις εκτός Ευρώπης πωλήσεις κατά τουλάχιστον 40% ως το 2030, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που την αφορά. Συγκριτικά, τώρα αυτές είναι μόνο στο 18% των συνολικών ετήσιων.

Ο κ. Imparato επισήμανε ότι η αγορά τής Β. Αμερικής θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου. Όπως είπε, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό καινούργιο μοντέλο θα παρουσιαστεί εντός του 2024. Έναν χρόνο αργότερα, το 2025, θα παρουσιαστεί ένα ακόμα καινούργιο ηλεκτρικό όχημά της, ενώ το 2027 θα εμφανιστεί ένα μεγάλων διαστάσεων SUV, το οποίο αναμένεται να ανταγωνίζεται την BMW X5, όπως διευκρίνισε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo είπε, επίσης, ότι τα καινούργια μοντέλα θα έχουν μέγιστη ισχύ η οποία θα μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ των 350-1.000 ίππων. Θα βασίζονται σε πλατφόρμα αρχιτεκτονικής 800 V και οι μπαταρίες τους θα μπορούν να φορτίζουν από το 20%-80% της ενεργειακής χωρητικότητάς τους σε 18 λεπτά, σε αντίστοιχο ταχυφορτιστή.


[There are no radio stations in the database]