TimeCircus: Από τις 27 Μαΐου 2022 διανύουν 3.000 χιλιόμετρα πεζή από το Βέλγιο έως την Ελευσίνα

31 Ιανουαρίου 2023

Η ομάδα ακτιβιστών TimeCircus στοχεύουν να φτάσουν με τα πόδια ξεκινώντας από την Αμβέρσα με πλοίο, τοποθετημένο σε τροχούς και καταλήγοντας την τελετή έναρξης της “Τελετής Έναρξης Ελευσίς 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”.

Η TimeCircus είναι μια δημιουργική ομάδα, που στόχο έχει να βρεθεί στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που είναι η Ελευσίνα για το 2023, αφού πρώτα περάσει με τα πόδια και έχει διασχίσει ήδη  την Ολλανδία, την Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία ξεκινώντας στις 27 Μαΐου 2022 από το Βέλγιο, για να συμμετέχουν στην Τελετή έναρξης που θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου 2023.

Τα Ελευσίνια μυστήρια, είναι μια θρησκευτική διαδικασία της Ελληνικής Αρχαιότητας και θεωρούνταν από τα μεγαλύτερα κοινωνικά γεγονότα της εποχής, όπου σήμερα η τεράστια αυτή πομπή, στόχο έχει να μεταφέρει τις αναζητήσεις, αλλά ανησυχίες του πλανήτη σχετικά με την εξάντληση των φυσικών πόρων, την κλιματική αλλαγή, αλλά και της οικονομικής κατάρρευσης.

Ο PLANET WEB RADIO ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 2023 ΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ένα τροχήλατο ανακατασκεύασμα πλοίου, Landship το ονόμασαν, είναι εκείνο που θα συνοδεύουν πεζή για εννέα μήνες και το οποίο ζυγίζει 3.400 κιλά, έχει ύψος 3,6 μέτρα και μήκος 9 μέτρα, θα διέλθει από πολλές Ελληνικές πόλεις την Λάρισα, την Αιδηψό, την Αρκίτσα, τις Λιβανάτες, τον Ορχομενός, την Θήβα, την Μαγούλα μεταξύ άλλων, διασχίζοντας 3.000 χιλιόμετρα πριν την άφιξη του στην Τελετή Έναρξης Ελευσίς 2023.

Φυσικά στο ταξίδι αυτό, θα συμβάλουν και όλοι εκείνοι που πιστεύουν στο όραμα που συμβολίζει το πλοίο – άρμα στο πέρασμά του από τις διάφορα κράτη και περιοχές, βοηθώντας το να περάσει από δύσκολα περάσματα και εδάφη, ενώ ταυτόχρονα θα μάθεις πως γίνεται η ανακύκλωση υλικών, να γνωρίσει και πολλούς άλλους ανθρώπους και φυλές που να έχουν μια ισχυρή θέληση και διάθεση να περάσουν αυτό το ακτιβιστικό φυσιολατρικό μήνυμα.

Σκοπός αυτού του εγχειρήματος, είναι η δημιουργία ενός σημείου αναφοράς, όπου θα μπορούν να εκφράζονται αυτά τα μηνύματα προστασίας του πλανήτη με παράλληλη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από ανακυκλούμενα υλικά.

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό και αμέσως μετά την άφιξη των TimeCircus στην Ελευσίνα, θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός πολυχώρου, με την βοήθεια των κατοίκων, μέσα στον οποίο θα γίνεται η ανταλλαγή ιδεών, πειραματισμοί σε νέες πρακτικές αλλά και η συνέργια μεταξύ διαφορετικών ομάδων με παρόμοιες ανησυχίες, αλλά και φιλοδοξίες σχετικά με την βιώσιμη ανάπτυξη και τις μεθόδους που μπορούν να οδηγήσουν σε αυτή. Στόχος είναι η δημιουργία ενός μόνιμου χώρου για τον σκοπό αυτό, με την ονομασία, The ARK.

Ακολουθεί το δρομολόγιο του πλοίου των TimeCircus και οι πόλεις που θα περάσει!

Κατερίνη

Λεπτοκαρυά

Λάρισα

Βελεστίνο

Αγιόκαμπος

Αρκίτσα

Λιβανάτες

Αταλάντη

Ορχομενός

Αλίαρτος

Θήβα

Μαγούλα

Ποιοι είναι οι TimeCircus

Ακολουθώντας την φιλοσοφία, “από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο”, οι TimeCircus ασχολούνται με την κατασκευή διάφορων δομών σε δημόσιους χώρους χρησιμοποιώντας μια αρχιτεκτονική που ονομάζουν «Αρχαίο-φουτουριστικό».

Βασικό συστατικό της ιδεολογίας τους είναι, ότι μικρές ομάδες σκεπτόμενων και με αφοσίωση ανθρώπων, μπορούν να δημιουργήσουν τις πολυπόθητες κοινωνικές αλλαγές για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον της ανθρωπότητας, κάτι που αναφέρει και η Margaret Mead πως,  «Ποτέ μην αμφιβάλλεις ότι μια μικρή ομάδα σκεπτόμενων και αφοσιωμένων πολιτών μπορεί να αλλάξει τον κόσμο..»

Η ομάδα έχει 15 ανθρώπους που προέρχονται από τον κόσμο της τέχνης, δημιουργούς και χειροτέχνες στον κεντρικό της πυρήνα και συμπληρώνεται από εθελοντές κατά καιρούς που εναλλάσσονται, αλλά και όσοι τους επισκέπτονται και επιθυμούν σε εθελοντική βάση να συμμετέχουν στις δημιουργίες και δράσεις τους.

Η είσοδος στην Τελετή Έναρξης είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση έκδοση κάρτας εισόδου  ηλεκτρονικά από την Ticketservices


[There are no radio stations in the database]