Απίστευτο: Πιτσιρίκια 9 και 10 χρόνων έκλεβαν ηλεκτρικά πατίνια!

30 Ιανουαρίου 2023

Έμειναν με ανοιχτό το στόμα οι αστυνομικοί, οι οποίοι εξιχνίασαν μία σειρά κλοπών ηλεκτρικών πατινιών που έγιναν το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα, όταν διαπίστωσαν ότι οι δράστες των κλοπών ήταν δύο πιτσιρίκια ηλικίας 9 και 10 χρονών.

Δύο καταγγελίες είχαν δεχθεί οι αστυνομικοί από ιδιοκτήτες πατινιών, τα οποία χάθηκαν σε δύο διαδοχικές ημέρες από έναν πεζόδρομο πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου τα είχαν σταθμεύσει χωρίς να τα κλειδώσουν. Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν από την Ομάδα ΔΙΑΣ, όπου εντόπισαν τον 9χρονο να κάνει βόλτα με ένα από τα κλεμμένα πατίνια και τον προσήγαγαν στην Ασφάλεια.

Ομολόγησε ο μικρό τις κλοπές

Ο ανήλικος ομολόγησε τις δύο κλοπές πατινιών που είχε διαπράξει μαζί με τον 10χρονο συνεργό του και ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους στη συνοικία της Νέας Σμύρνης και σε άλλους χώρους. Όμως, παρόλο που δεν βρέθηκε το δεύτερο κλεμμένο πατίνι, εντοπίστηκαν άλλα δύο πατίνια που δεν ανήκαν στα παιδιά, αλλά δεν είχε δηλωθεί η κλοπή τους, με τους ιδιοκτήτες τους να αναζητούνται.

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι ανήλικοι κλέφτες λόγω της μικρής τους ηλικίας, αλλά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για κλοπές τροχοφόρων κατά συναυτουργία, και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.


[There are no radio stations in the database]