Αχαΐα: Εργαστήριο διοχέτευε «μαϊμού» ρούχα στην αγορά

29 Ιανουαρίου 2023

Χιλιάδες ρούχα “μαϊμού” με τις φίρμες πασίγνωστων οίκων διοχέτευε στην αγορά ένας Έλληνας, ο οποίος είχε εγκαταστήσει σε μια αποθήκη στην Κάτω Αχαΐα εργαστήριο στο οποίο εντύπωνε στάμπες με τα σήματα γνωστών εταιρειών ένδυσης σε προϊόντα απομίμησης.

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας και της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν το απόγευμα του Σαββάτου το παράνομο εργαστήριο στο εσωτερικό του οποίου βρήκαν 2.740 είδη ρουχισμού που προορίζονταν για απομίμηση, άλλα 160 είδη ένδυσης με ήδη τυπωμένες τις στάμπες επώνυμων εταιρειών, 187 στάμπες με φίρμες επωνύμων ρούχων, έναν υπολογιστή με τα παρελκόμενά του, δυο εκτυπωτές, μια πρέσα για την αποτύπωση των σημάτων επώνυμων εταιρειών ρουχισμού και διάφορα έντυπα και παραστατικά για την διακίνηση των “μαϊμού” προϊόντων.

Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παραβάσεις των νόμων για τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τα εμπορικά σήματα και απάτη, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


[There are no radio stations in the database]