Οικονομάκης: «Αναβαθμίζουμε συνεχώς τον στόλο μας – Έρχεται μόνιμος πυροσβεστικός σταθμός στον Δήμο Φυλής» (Συνέντευξη)

28 Ιανουαρίου 2023

Ένα νέο εξελιγμένο και υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο παρέλαβε την Παρασκευή (27/01) ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Φυλής Μιχάλης Οικονομάκης, υπό την παρουσία του Δημάρχου Δήμου Φυλής Χρήστου Παππού και του Διευθυντή της Υπηρεσίας Καθαριότητας Ανδρέα Σπυρόπουλο, συνεχίζοντας τις ενέργειες για την αναβάθμιση του στόλου του Δήμου Φυλής.

Όσον αφορά το κόστος για την αγορά του νέου απορριμματοφόρου, ανέρχεται στο ποσόν των διακοσίων είκοσι τριών χιλιάδων ευρώ (223.000,00€) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24% και καλύπτεται από χρηματοδότηση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οικονομάκης: «Στόχος είναι το όχημα να περνάει μία φορά την εβδομάδα και να πλένει τους κάδους»

«Πρόκειται για ένα όχημα που είναι 16 κυβικά σε όγκο απορριμμάτων, έχει ενσωματωμένο πλυντήριο και αναμένεται να μπει στα προγράμματα της καθαριότητας, ο Δήμος Φυλής έχει 10 προγράμματα. Το όχημα θα κινηθεί μέσα στα όρια του Δήμου και θα κάνει κυκλική πορεία ώστε να πλένονται οι κάδοι σε όλα τα προγράμματα» δήλωσε ο κος Οικονομάκης στην ρεπόρτερ του Planetwebradio.gr Αναστασία Ξυδιά.

«Το νέο απορριμματοφόρο είναι ένα εργαλείο για την δύσκολη μάχη της καθαριότητας και θα φέρει γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Και δεν είναι το μόνο.

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν θα ενισχυθεί περαιτέρω ο στόλος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι «υπάρχει καθυστέρηση στην παράδοση οχημάτων, με αποτέλεσμα και αυτό το όχημα να το έχουμε παραγγείλει εδώ και 1.5 χρόνο, όμως καθυστέρησε λόγω συνεχών αναβολών. Εκτιμώ ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε άλλα δύο απορριμματοφόρα που έχουμε παραγγείλει».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα δύο ακόμα απορριμματοφόρα θα είναι μικρότερου όγκου ώστε να μπορούν να φτάνουν στα δύσκολα σημεία συλλογής (π.χ. στα στενά δρομάκια της Ζωφριάς απο την Ηρακλέους και πάνω).

Δεν σταματούν εδώ οι ενέργειες ενίσχυσης του στόλου απο τον Μιχάλη Οικονομάκη.

Την Τετάρτη (24/01) ο Μιχάλης Οικονομάκης όντας Αντιδήμαρχος και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Αττική» με τον Αναστάση Ατζάμπο και μίλησε σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου Φυλής, ενόψει της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική την Πέμπτη αλλά και την προετοιμασία για τους δύο δύσκολους μήνες χειμώνα, που φαίνονται να βρίσκονται προ των πυλών της χώρας μας.

«Όλος ο μηχανισμός του Δήμου ειναι σε επιφυλακή. Ο Δήμος Φυλής, όπως κάθε χρόνο έχει ετοιμαστεί νωρίς για τον χειμώνα. Έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες προεργασίες και ενέργειες και πλέον αναμένουμε. Βέβαια με την φύση δεν τα βάζει κανείς. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο και κάθε φορά με την εμπειρία μας, προχωράμε ένα βήμα την φορά, με σκοπό την ασφάλεια του δημότη».

Έπειτα συνέχισε λέγοντας ότι «τα μηχανήματά μας είναι έτοιμα και έχουμε ήδη προμηθευτεί 350 τόνους αλάτι οι οποίοι ειναι ήδη πληρωμένοι, αποθηκευμένοι και άμεσα προσβάσιμοι. Υπήρχαν δύο μικρές αλατιέρες και φέτος θα τις κάνουμε έξι. Πρόκειται για τα καινούργια Ranger που είχαμε προμηθευτεί το καλοκαίρι με την μέθοδο Leasing, όπου αφαιρέθηκαν τα πυροσβεστικά συστήματα απο πάνω τους και τώρα έγιναν ετοιμοπόλεμες αλατιέρες και βέβαια ότι έχουν οι συνεργάτες μας απο το Μητρώο».

Έρχεται η εγκατάσταση μόνιμου πυροσβεστικού σταθμού στον Δήμο Φυλής

«Πρέπει να έχουμε πυροσβεστικό σταθμό στον Δήμο Φυλής. Είχαμε δύο άσχημα περιστατικά όπου δύο σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες, όπου το ένα κάηκε ολοσχερώς. και περιμέναμε να έρθει η πυροσβεστική απο το Περιστέρι. Δεν μπορεί ένας δήμος όπως ο Δήμος Φυλής, με αυτή την έκταση και αν θέλετε με τον δύσκολο πληθυσμό σε κάποιες ομάδες που έχουμε και να περιμένουμε να έρθει πυροσβεστικό όχημα στην καλύτερη εντός μισής ώρας».

«Ο Δήμος Φυλής παρέχει στην Πυροσβεστική και στέγαση καθώς είναι έτοιμοι οι οικίσκοι που χρειάζονται ως χώρος συγκέντρωσης και οχήματα και ότι χρειάζονται. Υπάρχει μια καθυστέρηση λόγω του ρεύματος. Κάποιοι κακοπροαίρετοι ίσως δεν θέλουν να γίνει, κάποιους δεν εξυπηρετεί η εγκατάσταση του σταθμού εκεί. Θα γίνει όμως. Μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουμε ρεύμα. Εκτιμώ ότι η ερχόμενη αντιπυρική περίοδος θα μας βρει με πυροσβεστικό κλιμάκιο στην περιοχή».

Ακούστε όλη την συνέντευξη του Μιχάλη Οικονομάκη εδώ:


[There are no radio stations in the database]