«Πόρτες» από μεγάλα φεστιβάλ στους Pantera

27 Ιανουαρίου 2023

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Phil Anselmo από το 2016 έρχεται να τον «στοιχειώσει», καθώς πληθαίνουν οι αντιδράσεις για συναυλίες των Pantera στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση της επιστροφής των Pantera στα live πριν από μερικούς μήνες είχε αποτελέσει ένα από τα μεγάλα νέα για την παγκόσμια metal κοινότητα, όμως είχε προκαλέσει και έντονο σκεπτικισμό.

Ο λόγος ένα περιστατικό από το 2016, όταν ο Phil Anselmo στο πλαίσιο συναυλίας χαιρέτισε ναζιστικά και δήλωσε “white power” από το μικρόφωνο προκαλώντας σοβαρότατες αντιδράσεις. Ο ίδιος τότε είχε ισχυριστεί ότι έκανε ένα κακόγουστο αστείο επειδή είχε πιεί μπόλικο… λευκό κρασί, όμως το σοβαρό ατόπημά του δεν έχει ξεχαστεί.

Πλέον, οι Pantera είναι αντιμέτωποι με αντιδράσεις κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα μεγάλα φεστιβάλ που ακυρώνουν τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους, χωρίς, επισήμως, να αναφέρουν τους λόγους για την ακύρωση.
Μετά τα Rock Am Ring και Rock Im Park στη Νυρεμβέργη, ήρθε και το Mind Over Matter Music Festival που διεξάγεται στην Αυστρία να ανακοινώσει ότι η συναυλία της 31ης Μαΐου ακυρώνεται.


[There are no radio stations in the database]