“Στον δρόμο” 500 μαθητές λόγω οφειλόμενων μισθωμάτων – Κίνδυνος άμεσης παύσης λειτουργίας δύο σχολείων

25 Ιανουαρίου 2023

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απο μαθητές πραγματοποιείται από το πρωί της Τετάρτης (25/1) σε σχολικό συγκρότημα επί της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για το 7ο Λύκειο και 8ο Γυμνάσιο της περιοχής.

Γονείς, μαθητές και διδακτικό προσωπικό αντιδρούν στην “έξωση” μαθητών και μαθητριών από το σχολείο και στην ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του, λόγω οφειλόμενων μισθωμάτων προς τον ιδιοκτήτη Πολιτιστικό Ίδρυμα “Εστία” από τον δήμο Νέας Σμύρνης.

“Το 7ο λύκειο και 8ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης φιλοξενεί 500 έφηβους μαθητές και μαθήτριες” σημειώνουν οι γονείς.

“Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών είτε ιδιοκτησιακών, διενέξεων και χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης ένθεν και ένθεν, λόγω της στέγασής τους σε ενοικιαζόμενο κτίριο. Έχουν απειληθεί δε, τουλάχιστον, έξι φορές ευθέως με διάλυση, κατάργηση, συγχώνευση, μείωση και έξωση, με την πιο πρόσφατη να λαμβάνει χώρα τώρα”.

“Άμεσοι αποδέκτες όλων των παρενεργειών είναι τα παιδιά μας και γενεές μαθητών και μαθητριών πριν από την τωρινή, που καλούνται να διαχειριστούν, πέραν των εκπαιδευτικών τους απαιτήσεων και των συγκυριών της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, τη διασπαστική διαδικασία που εκτρέπει τον μαθησιακό τους προσανατολισμό, τη χρόνια ανασφάλεια που διαρρηγνύει τον κοινωνικό τους στόχο, τον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού που με τόσο κόπο προσπαθούν ακόμα να αποκαταστήσουν μετά τις καραντίνες, την εγκατάλειψη από τους πνευματικούς τοπικούς φορείς που τους καθιστούν έρμαια των εκάστοτε χειρισμών αφού δεν εκπροσωπούνται πουθενά, την απογοήτευση για τους γονείς και τους καθηγητές τους που αδυνατούν να τους υπερασπιστούν και γενικώς αισθήματα αγωνίας, άγχους και επιφυλακτικότητας”.


[There are no radio stations in the database]