Ένταση έξω από το δικαστήριο στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

23 Ιανουαρίου 2023

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης επικράτησαν μικρής έντασης επεισόδια και έπεσε ξύλο μεταξύ οπαδών, την ώρα της δίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, στην περιοχή Χαριλάου. Σημειώνεται ότι νωρίτερα υπήρξε ένταση από τις αποδοκιμασίες που έγιναν σε βάρος των 12 κατηγορουμένων.

Ομάδα ανθρώπων είναι συγκεντρωμένη έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και φωνάζουν συνθήματα κατά των 12 κατηγορουμένων. Μπουνιές έπεσαν στα σκαλιά του δικαστηρίου, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απωθούν τους εμπλεκόμενους και η ένταση να λήγει προσωρινά. Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίζεται στην αίθουσα.

Ωστόσο, οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο και φωνάζουν συνθήματα, με τα ΜΑΤ να βρίσκονται κοντά τους για να μην «ανάψουν» και πάλι τα αίματα. Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, είχε διαμαρτυρηθεί για την παρουσία οπαδών, προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Είναι αδιανόητο μετά τα όσα συνέβησαν την πρώτη φορά που μαζεύτηκαν οπαδοί ανεξέλεγκτοι, να ζούμε πάλι το ίδιο ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα θα ήταν αυστηρά. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν καμία προστασία. Ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε, κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τους ενόρκους και τους μάρτυρες. Θα έπρεπε να γίνει η δίκη σε άλλη πόλη, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Γιούχαραν τους 12 κατηγορούμενους

Νωρίτερα, την ώρα που έφτασαν στο δικαστήριο οι 12 κατηγορούμενοι, επικράτησε μια μίνι ένταση με τους συγκεντρωμένους στο σημείο, οι οποίοι τους γιούχαραν έντονα και τους φώναζαν «σκύψε το κεφάλι, μην κοιτάς, δολοφόνοι».

Σημειώνεται ότι σήμερα θα γίνει κατ’ ουσία η κλήρωση των ενόρκων, θα τοποθετηθούν οι κατηγορούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου και θα γίνει ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών και όλοι προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα), που θα βρεθούν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό δύο φίλων του, εκπροσωπούνται από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους. Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο.

Πηγή: Newsit.gr


[There are no radio stations in the database]