Σύσκεψη με αποτελέσματα ουσίας για το Κέντρο Υγείας Λαυρίου

22 Ιανουαρίου 2023

Μια ιδιαίτερα σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής με αντικείμενο τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Λαυρίου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Ανατ. Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη οικονόμου και σε αυτή μετείχαν αφενός ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Στάθης και η υποδιοικήτρια Γιάννα Νταβώνη, αφετέρου αντιπροσωπεία του Δήμου Λαυρεωτικής με επικεφαλής τον δήμαρχο Δημήτρη Λουκά.

Μάλιστα η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της κινητοποίησης των πολιτών τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τα προβλήματα στελέχωσης του Κέντρου και τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε να μην είναι σε θέση το υπάρχον ιατρικό προσωπικό να καλύψει τις εφημερίες.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης λοιπόν έγινε σαφές ότι διασφαλίζεται η 24ωρη λειτουργία των εφημερευομένων Κέντρων Υγείας της Ανατολικής Αττικής.

Παράλληλα έγινε σαφές ότι θα υπάρξει άμεση πρόσληψη στο Κ.Υ. Λαυρίου οιουδήποτε επικουρικού ιατρού εκδηλώσει ενδιαφέρον καθώς και ενίσχυσή του από ειδικευόμενους.

Επιπροσθέτως προωθείται άμεσα στο υπουργείο υγείας προκήρυξη θέσεων ιατρών για το Κέντρο Υγείας Λαυρίου.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Οικονόμου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ «για την άμεση ανταπόκριση και στήριξη της, μετά και τη μεγάλη βοήθεια που παρέσχε το προηγούμενο καλοκαίρι με την ίδρυση των δυο τοπικών ιατρείων στο Περιγιάλι και τα Λεγραινά».


[There are no radio stations in the database]