Συνεργασία Porsche και Google

22 Ιανουαρίου 2023

Η Porsche βρίσκεται σε συζητήσεις για να συμπεριλάβει το λογισμικό της Google στα οχήματά της και η είδηση αυτή, έρχεται ως συνέχεια της σχετικής αναφοράς που έκανε ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας, Lutz Meschke, σε τηλεδιάσκεψη τον περασμένο Οκτώβριο.

Τότε που η Porsche είχε ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με τις εταιρείες τεχνολογίας Google, Apple και Tencent, καθώς επίσης και τις Baidu και Alibaba στην Κίνα.

Το πλήρως ενσωματωμένο λογισμικό Google σε οχήματα Porsche θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της να έχουν πρόσβαση στο Google Maps και στο Google Assistant χωρίς σύνδεση σε τηλέφωνο Android.

Οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία μεταξύ του Γερμανού κατασκευαστή και του τεχνολογικού κολοσσού από την Καλιφόρνια θα ήταν αποκλειστική και δεν θα περιλαμβάνει τη μητρική εταιρεία Volkswagen.

Η Porsche έχει εδώ και καιρό κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις είχαν τα στελέχη της για χρήση λογισμικού της Google, καθώς στο παρελθόν υπήρχαν κάποιες ανησυχίες σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων. Καθώς όλο και περισσότερο, το λογισμικό γίνεται αναπόσπαστο στοιχείο στο ταμπλό των αυτοκινήτων, οι δύο εταιρείες που «κονταροχτυπιούνται» για την προτίμηση των αυτοκινητοβιομηχανιών, είναι η Google και η Apple.


[There are no radio stations in the database]