Ψευτογιατρός: Πώς «παγίδευε» τα θύματά του – Έστηνε «παγίδα» με δημόσια πρόσωπα

20 Ιανουαρίου 2023

Ο 66χρονος φυσικοθεραπευτής – ψευτογιατρός έλεγε ότι θεράπευσε πολιτικούς, καλλιτέχνες και αθλητές, ενώ ο ίδιος παρουσιαζόταν ως γιατρός σε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο ψευτογιατρός προσέγγιζε τα θύματα του υποσχόμενος μια πρωτοποριακή θεραπεία, με ενέσεις βλαστοκυττάρων και τους αποσπούσε υπέργοκα χρηματική ποσά. Σημειώνεται ότι έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άτομα διότι διέκοψαν την ιατρικά ενδεδειγμένη θεραπεία τους.

Η δράση καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης το Δεκέμβριο του 2020 από αδελφό θύματος που είχε αποβιώσει. Οι υποθέσεις των υπολοίπων τεσσάρων νεκρών προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για 15 περιπτώσεις εξαπατήσεις ασθενών, ενώ έχει ζητήσει από την Εισαγγελία τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των δύο κατηγορουμένων για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του ψευτογιατρού έγινε στην Εισαγγελία Αθηνών για απάτη σε βάρος γυναίκας ασθενούς, αλλά δεν εξετάστηκε η περίπτωση των σωματικών βλαβών.

Ο ίδιος φέρεται πως συνεργαζόταν με έναν 72χρονο Γερμανό γιατρό ο οποίος είχε έδρα το ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης- Βυρτεμβέργης. Σε βάρος και των δύο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, για βαριά σκοπούμενη σωματική σωματική βλάβη και για απάτη.

Στο στάδιο της αστυνομικής προανάκρισης οι δύο άνδρες κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι. “Ήθελα να βοηθήσω τον κόσμο” ανέφερε ο 66χρονος και δήλωσε πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες. Ο Γερμανός συνεργός αρνήθηκε μα δώσει στοιχεία για τις υποθέσεις, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από την εργαστηριακή έρευνα στα φιαλίδια με τα θεραπευτικά σκευάσματα που εντοπίστηκαν προέκυψε ότι αυτά περιείχαν έναν συνδυασμό αμινοξέων.

«Στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας που διενήργησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι μέχρι στιγμής έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο συνήθως στάδιο, αλλά και με άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Από την έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση ένας ημεδαπός φυσιοθεραπευτής και ένας αλλοδαπός γενικός γιατρός, η δράση των οποίων ξεκινάει τουλάχιστον από το 2009 και εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητας ξεπερνά τις 900.000 ευρώ», δήλωσε ο Διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Σταύρος Κεσελίδης.


[There are no radio stations in the database]