Δεύτερο τραγούδι από το «72 Seasons» των Metallica

20 Ιανουαρίου 2023

Έδωσαν στη δημοσιότητα οι Metallica το δεύτερο single από το πολυαναμενόμενο επερχόμενο άλμπουμ τους.

Πρόκειται για το “Screaming Suicide”, το ασπρόμαυρο performance video clip του οποίου μπορείτε να δείτε εδώ.

Το τραγούδι πραγματεύεται το ζήτημα της αυτοκτονίας και φέρει την υπογραφή των James Hetfield, Lars Ulrich & Robert Trujillo.

Στη σχετική περιγραφή αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Το “Screaming Suicide” αναφέρεται στην λέξη-ταμπού αυτοκτονία. Η πρόθεση είναι να επικοινωνήσουμε για το σκοτάδι που νιώθουμε μέσα μας. Είναι γελοίο να πιστεύουμε ότι πρέπει να αρνηθούμε ότι έχουμε αυτές τις σκέψεις. Σε ή σε άλλο σημείο, πιστεύω ότι οι περισσότεροι το έχουν σκεφτεί. Το να το αντιμετωπίσεις σημαίνει να μιλάς για αυτό που δεν λέγεται. Αν είναι μια ανθρώπινη εμπειρία, θα πρέπει να μπορούμε να μιλήσουμε για αυτό. Δεν είσαι μόνος. Εάν εσύ ή κάποιος που γνωρίζεις παλεύει με σκέψεις αυτοκτονίας, ζητήσε βοήθεια.»

Στα τέλη Νοεμβρίου είχαν δοθεί στις δημοσιότητα όλες οι λεπτομέρειες του “Lux Æterna” και το video για το ομότιτλο κομμάτι.

Ακολούθησαν lyric video σε αγγλικά, γιαπωνέζικα, γερμανικά, ισπανικά και πορτογαλικά.

Στην ετήσια φιλανθρωπική συναυλία Helping Hands που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, οι Metallica απέδωσαν για πρώτη φορά ζωντανά το “Lux Æterna”, σε ένα σετ που περιελάμβανε επίσης διασκευές στο “It’s Killing Me” των UFO, το “Borderline” και το “Whiskey In The Jar” των Thin Lizzy.


[There are no radio stations in the database]