Νίκος Βέρτης: Δέχτηκε έξωση από το νυχτερινό κέντρο «Όραμα» στη Θεσσαλονίκη

20 Ιανουαρίου 2023

Ο Νίκος Βέρτης δέχτηκε έξωση από το νυχτερινό κέντρο «Όραμα» στη Θεσσαλονίκη, όπου και εμφανιζόταν επί 20 χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα τελευταία 8 χρόνια, το οίκημα είχε μισθωθεί από εταιρεία συμφερόντων του λαϊκού ταγουδιστή. Όπως αναφέρει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, το κέντρο διασκέδασης υπομισθονώταν σε πλήθος εταιρειών που εναλλάσσονταν κάθε καλοκαίρι, χωρίς ωστόσο να είναι ενήμεροι οι ιδιοκτήτες. Επιπλέον, το ακίνητο ενωποιήθηκε αυθαίρετα με διπλανό αγροτεμάχιο, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Η άδεια λειτουργίας του κέντρου ανακλήθηκε για τους παραπάνω λόγους και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 87.000 ευρώ για παράνομη διαφήμιση. Η έρευνα των Αρχών υποστηρίζει πως πριν την έξωση μάλιστα, έγιναν μεγάλες ζημιές στο ακίνητο, ως… αντίποινα.

Η κυρία Ανθή Γκιουρτζίδου, δικηγόρος των ιδιοκτητών του εν λόγω ακινήτου μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη με τον υπόθεση.

«Εμένα οι εντολείς μου είναι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου. Δεν έχουν καμία σχέση με εταιρείες συμφερόντων και συνεργασίες με τον Νίκο Βέρτη. Αγόρασαν το ακίνητο το 2018 και από κει και πέρα, ξεκίνησε μια σφοδρή δικαστική διαμάχη με την Θέαμα ΕΠΕ, την εταιρεία συμφερόντων του τραγουδιστή, δεδομένου πως υπήρχαν φθορές από την εγκατάλειψη ενός από τα δύο νυχτερινά κέντρα που είχε ενοικιάσει», αναφέρει αρχικά.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο αγροτεμάχιο 12 στρεμμάτων και πάνω υπάρχει το “Όραμα” και το “Lido”. Το Lido είχε αφεθεί στην τύχη του, σε μία απόλυτη αχρηστία, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να έχει το δικαίωμα να αποβάλλει τον νοικάρη για κακή χρήση του μισθίου, με βάση όσα λέει ο Αστικός Κώδικας. Αυτή είναι η απόφαση 126/2023 του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης που εκδόθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 2023 και υποχρεώνει τις δύο εταιρείες του Νίκου Βέρτη να αποχωρήσουν», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως οι ιδιοκτήτες του ακινήτου δεν είχαν προχωρήσει σε καμία συμφωνία με τον τραγουδιστή, όπως εκείνος ισχυρίζεται.

«Όλα όσα ακούω είναι αποκυήματα της φαντασίας του κυρίου Βέρτη. Ο Νίκος Βέρτης δεν είχε επινοικιάσει τον χώρο. Αναφέρομαι σε δύο εταιρείες συμφερόντων του, εκτός κι αν εννοεί ότι αυτές οι δύο εταιρείες είναι ο ίδιος ο Νίκος Βέρτης. Δεν τις μήνυσαν τις εταιρείες, τις ενήγαγαν, έκανα αγωγή για έξωση. Υπάρχουν στα χέρια μου μηνύματα της δικηγόρου του κυρίου Βέρτη, της κυρίας Σιγκάλ Ταβάρι, ισραηλινής δικηγόρου, η οποία απείλησε κυριολεκτικά τον κύριο Μοέν Χούρι, προκειμένου να μείνει στο μίσθιο η εταιρεία συμφερόντων του Νίκου Βέρτη. Ας μας δείξουν ένα έγγραφο παράδοσης του μισθίου. Αν είχε παραδοθεί το μίσθιο, δεν θα μπορούσε να γίνει αποβολή», ξεκαθαρίζει κλείνοντας.


[There are no radio stations in the database]