Οδηγός αγοράς: Πώς θα αναγνωρίσετε ένα καλό σίδερο ή σύστημα σιδερώματος

19 Ιανουαρίου 2023

Το σιδέρωμα των ρούχων κατά γενική ομολογία είναι μια από τις πιο βαρετές δουλειές του σπιτιού. Ωστόσο για κάποια ρούχα, όπως για παράδειγμα τα πουκάμισα ή συγκεκριμένα υφάσματα είναι απαραίτητο το σιδέρωμά τους. Προκειμένου να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και το σιδέρωμα των ρούχων να γίνεται πιο ευχάριστα θα πρέπει να επενδύσετε σε μια καλή συσκευή σιδερώματος.

Αλλά και πάλι σκέφτεστε τι να επιλέξετε. Ενα απλό ατμοσίδερο ή σύστημα σιδερώματος με μπόιλερ ή πρέσα; Θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε ποιο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Για να σας βοηθήσουμε να αγοράσετε το καλύτερο για εσάς σύστημα σιδερώματος θα επιχειρήσουμε να εξηγήσουμε τα χαρακτηριστικά των συσκευών για το σιδέρωμα των ρούχων σας ώστε να γίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Απλό ατμοσίδερο

Το απλό ατμοσίδερο είναι σίγουρα μια από τις πιο δημοφιλής επιλογές αφού υπάρχει σε κάθε σπίτι.

Πρόκειται άλλωστε για μια οικιακή ηλεκτρική συσκευή εύχρηστη και βολική για το σιδέρωμα των ρούχων.

Το απλό ατμοσίδερο είναι εκείνο που αποτελείται από μία θερμαινόμενη πλάκα και ένα ενσωματωμένο δοχείο νερού για την παραγωγή ατμού. Ένα απλό ατμοσίδερο μπορεί ανά πάσα στιγμή να λειτουργήσει και ως ξηρού τύπου. Αν δεν βάλετε νερό στο δοχείο, μπορείτε να σιδερώσετε χρησιμοποιώντας μόνο τη θερμαινόμενη πλάκα του σαν ένα κλασσικό σίδερο.

Είναι ιδανικό για όσους έχουν να σιδερώσουν μικρές ποσότητες ρούχων. Και αυτό διότι ο ατμός του τελειώνει γρήγορα και δεν καλύπτει τις ανάγκες μιας πολυμελούς οικογένειας. Παρόλα αυτά, αν βιάζεστε να σιδερώσετε ένα ρούχο πριν φύγετε για το γραφείο σας είναι ιδανική επιλογή.

Σύστημα σιδερώματος

Αν αναζητάτε ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σιδέρωμα των ρούχων σας, τα συστήματα σιδερώματος είναι ιδανική επιλογή.

Διαθέτουν ξεχωριστή γεννήτρια ατμού και μπόιλερ. Είναι τα πλέον κατάλληλα για να αντιμετωπίσετε τον μεγάλο όγκο των ασιδέρωτων ρούχων και το σιδέρωμα να γίνει παιχνιδάκι.

Παράγουν ατμό που διαρκεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάζεται να αναπληρώνετε τακτικά το νερό στο δοχείο τους. Κι όσο πιο μεγάλο είναι το δοχείο νερού που διαθέτουν, τόση περισσότερη αυτονομία θα έχετε.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά τους είναι το μπόιλερ που διαθέτουν. Εάν δηλαδή έχει βαλβίδα ή ξεχωριστό σύστημα γεμίσματος νερού.

Εάν το μπόιλερ διαθέτει βαλβίδα για να το ξαναγεμίσετε με ατμό θα χρειαστεί πρώτα να περιμένετε να κρυώσει η συσκευή προκειμένου να ανοίξετε τη βαλβίδα. Στην περίπτωση όμως που διαθέτει ξεχωριστό δοχείο νερού από το μπόιλερ, στο οποίο παράγεται ο ατμός, μπορείτε να το γεμίσετε οποτεδήποτε και να συνεχίσετε κανονικά το σιδέρωμα των ρούχων.

Πρέσα σιδερώματος

Αν επιθυμείτε ένα ολοκληρωμένο σύστημα σιδερώματος τότε η πρέσα σιδερώματος είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

Σιδερώνει ταυτόχρονα μεγάλη επιφάνεια υφάσματος ή και πολλά τεμάχια μαζί. Η πρέσα σιδερώματος σας δίνει τη δυνατότητα να βάλετε περισσότερα από ένα ρούχα μαζί διπλωμένα στην επιφάνεια της και δεν χρειάζεται να τα γυρίσετε αφού ο ατμός διεισδύει και στις δύο πλευρές. Με τον τρόπο αυτό ο χρόνος σιδερώματος μειώνεται στο μισό.

Το σιδέρωμα σε υφάσματα με μεγάλη επιφάνεια όπως για παράδειγμα τα σεντόνια και οι πετσέτες γίνεται σε χρόνο μηδέν.


[There are no radio stations in the database]