Κώτσηρας: «Υψώνουμε τείχος προστασίας απέναντι σε κάθε μορφή βίας»

19 Ιανουαρίου 2023

Ο Γιώργος Κώτσηρας απηύθυνε ομιλία σε εκδήλωση-συζήτηση της Ν.Δ. με θέμα: «Πολιτικές κατά της βίας: Όσα έγιναν και όσα πρέπει να γίνουν».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Πολιτικές κατά της βίας: Όσα έγιναν και όσα πρέπει να γίνουν», που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην εν λόγω εκδήλωση – συζήτηση χαιρετισμό απηύθυναν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Παύλος Μαρινάκης και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μαρία Συρεγγέλα ενώ κεντρικοί ομιλητές στην συζήτηση -την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ευγενίδης- ήταν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για ζητήματα Ψυχικής Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Κώτσηρας και η Αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και  Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων, κα Άννα Ροκοφύλλου.

Στις καίριες πρωτοβουλίες που αφορούν στην προάσπιση των δικαιωμάτων των θυμάτων βίας, οι οποίες έχουν προωθηθεί όλο αυτό το διάστημα εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης έκανε ειδική μνεία, μεταξύ άλλων, στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τη λειτουργία -για πρώτη φορά- του «Σπιτιού του Παιδιού», τη θέσπιση του Ειδικού Ποινικού Μητρώου για τα εγκλήματα εις βάρος ανηλίκων και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών και της ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ευάλωτων θυμάτων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κώτσηρας: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδίασε και υλοποιεί οριζόντιες, συνεκτικές, πολυεπίπεδες και πραγματικά προοδευτικές πολιτικές τόσο για την πρόληψη της βίας όσο και για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των θυμάτων εγκληματικών πράξεων με έμφαση στα πλέον ευάλωτα από αυτά» και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε τα θύματα και προβλέπουμε αυστηρές ποινές για τους δράστες. Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη και να υψώνουμε ένα τείχος προστασίας για την πρόληψη και εξάλειψη οποιασδήποτε μορφής βίας».


[There are no radio stations in the database]