Σοκ: Αποκεφάλισε την 17χρονη σύζυγό του, βγήκε βόλτα με το κεφάλι και καταδικάστηκε μόνο σε 8 χρόνια κάθειρξη

18 Ιανουαρίου 2023

Σε κάτι περισσότερο από οκτώ χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ένας άνδρας στο Ιράν, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2022 αποκεφάλισε τη σύζυγό του και στη συνέχεια περιέφερε το κεφάλι της στον δρόμο.

Ειδικότερα, η 17χρονη Μόνα Χεϊνταρί δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 από τον σύζυγό της, ο οποίος την κατηγορούσε για μοιχεία, και τον κουνιάδο της στην Αχβάζ πρωτεύουσα της επαρχίας Χουζεστάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν.

Βίντεο που έδειχνε τον σύζυγό της να περπατά στον δρόμο χαμογελαστός, κρατώντας το κεφάλι της είχε προκαλέσει σοκ και αγανάκτηση στο Ιράν.

Σήμερα ο εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας, Μασούντ Σεταγιεσί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι γονείς της Μόνα «συγχώρεσαν» τον δολοφόνο της Σαζάντ Χεϊνταρνάβα»

«Ο άνδρας καταδικάστηκε σε επτάμισι χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση μιας μουσουλμάνας και σε οκτώ μήνες για κακοποίηση», πρόσθεσε ο ίδιος. «Ο κατηγορούμενος δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει την ποινή και η απόφαση είναι οριστική», τόνισε.

«Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Χεϊντάρ Χεϊνταρνάβα, καταδικάστηκε σε 45 μήνες φυλάκιση για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση», σημείωσε ο Σεταγιεσί.

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα η Μόνα ήταν μόλις 12 ετών όταν παντρεύτηκε τον άνδρα ο οποίος στη συνέχεια τη δολφόνησε, και μητέρα ενός 3χρονου αγοριού όταν τη σκότωσαν. Η 17χρονη είχε καταφύγει στην Τουρκία για να γλιτώσει από την κακοποίηση του συζύγου της, όμως στενοί της συγγενείς την ανάγκασαν να επιστρέψει στο Ιράν.


[There are no radio stations in the database]