«Οπλισμένοι» κόκορες σκότωσαν δύο άνδρες

18 Ιανουαρίου 2023

Πέθαναν δύο άνδρες κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων ακραίων κοκορομαχιών, οι οποίες έγιναν στη διάρκεια των εορτασμών του φεστιβάλ συγκομιδής Sankranti στην Ινδία.

Το ένα θύμα, έδενε λεπίδες στα πόδια ενός κόκορα όταν το ζώο τρόμαξε, με αποτέλεσμα να πετάξει στον αέρα και να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον 42χρονο που λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ως νεκρός από το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, περίπου την ίδια ώρα σε μια άλλη περιοχή της Ινδίας, ένας 20χρονος τραυματίστηκε επίσης θανατηφόρα ενώ περίμενε να παρακολουθήσει παρόμοιες κοκορομαχίες.

Οι κοκορομαχίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ινδία, ειδικά κατά τη διάρκεια του Sankranti. Το Makar Sankranti, που αναφέρεται επίσης ως Uttarayana, Makar, ή απλά Sankranti, είναι μια ινδουιστική εορτή και ένα φεστιβάλ. Συνήθως πέφτει στις 15 Ιανουαρίου ετησίως, αυτή η περίσταση σηματοδοτεί τη μετάβαση του Ήλιου από τον ζωδιακό κύκλο του Τοξότη στον Αιγόκερω.

Οι κοκορομαχίες είναι μεν παράδοση στην περιοχή, αλλά πολλοί έχουν κάνει το άθλημα πιο ακραίο, συνδέοντας λεπίδες στα πόδια των ζώων.

Αυτή η ακραία εκδοχή του αθλήματος έχει απαγορευτεί στην Ινδία από το 2018.


[There are no radio stations in the database]