Μην κάνεις αυτά τα πράγματα με το iPhone σου: Τα λάθη που το καταστρέφουν

17 Ιανουαρίου 2023

Είσαι ενθουσιασμένος που απέκτησες iPhone και θέλεις να μπεις εύκολα στο μαγικό κόσμο της Apple; Απόλυτα λογικό. Άλλωστε η Apple έχει επάξια κερδίσει τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων κολοσσών στον τομέα των smart συσκευών.

Είτε απέκτησες το τελευταίο iPhone 14 pro ή το iPhone 14 pro max είτε το προηγούμενο μοντέλο δηλαδή το iPhone 13 ή το iPhone 13 pro max θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στο iPhone σου εάν θες να μεγιστοποιήσεις τη διάρκειας ζωή του.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Θα πρέπει πάντα κατά τη φόρτισή του να χρησιμοποιείς τα σωστά καλώδια – φορτιστές. Επίσης, το να αφήνεις το iphone σου να φορτίζει ενώ κοιμάσαι μπορεί να είναι βολικό, αλλά κάποιοι λένε ότι δεν είναι καλή ιδέα. Δοκίμασε να το φορτίσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μπορείς να το αποσυνδέσεις από την πρίζα μόλις φορτιστεί πλήρως.

Έχει γίνει πολλή συζήτηση σχετικά με το θέμα, αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι το να κρατάς το iPhone σου συνδεδεμένο στην πρίζα αφού έχει ήδη φορτιστεί πλήρως μπορεί να βλάψει την μπαταρία του με την πάροδο του χρόνου.

Οι ειδικοί λένε ότι όταν φορτίζεις το κινητό σου, καλό θα ήταν να το βγάζεις από τη θήκη όσο βαρετή και αν θεωρείς αυτή τη διαδικασία είναι. Ειδικά δε σε περιόδους όπου έχει πάρα πολύ ζέστη. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να εκθέτεις το iphone στον ήλιο είτε το φορτίζεις είτε όχι με θήκη ή χωρίς, διότι χαλάει η μπαταρία.

Δεν πρέπει να ενεργοποιείς την τοποθεσία για όλες τις εφαρμογές, αλλά μόνο σε αυτές που κάνεις χρήση για να εξοικονομήσεις μπαταρία.

Για να το πετύχεις αυτό, μπες στις ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας για να απενεργοποιήσεις τη λειτουργία ή απλά απενεργοποίησέ την για όλες τις μη απαραίτητες εφαρμογές σου. Η μπαταρία σου θα σε ευχαριστεί.

Όταν στο iPhone σου έχει ενεργοποιημένο το WiFi και το Bluetooth και δεν χρησιμοποιείς το ένα ή και τα δύο, απλά το smartphone σου σπαταλάει ενέργεια.

Eίναι πιθανό να μην χρειάζεσαι ή να μη θέλεις WiFi ή Bluetooth όλη την ώρα. Καλύτερα λοιπόν να τα ενεργοποιείς μόνο όταν σου είναι απαραίτητα.

Μια φορά το μήνα καλό θα είναι να απενεργοποιείς και να ενεργοποιείς ξανά το iPhone σου. Μην ανησυχείς δεν πρόκειται να χάσεις κανένα από τα δεδομένα σου όπως πχ. τις καρτέλες του safari ή οι τις εφαρμογές που είχες ανοιχτές. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνεις να αποδεσμεύσεις την μνήμη cashe στο κινητό σου.

Αυτό σίγουρα δεν το ήξερες! Δεν χρειάζεται να κλείνεις τις καρτέλες που έχεις ανοιχτές. Ανοίγοντας και κλείνοντας τις εφαρμογές χρησιμοποιείς περισσότερη RAM και CPU.

Αν θέλεις να κλείσεις τις καρτέλες αναζήτησης που έχεις ανοίξει στο Safari μπορείς πλέον να τις σβήσεις μαζικά και όχι μια μια. Απλά άγγιξε κάτω δεξιά την οθόνη και πάτα παρατεταένα τα δύο τετραγωνάκια και μπορείς να σβήσεις μαζικά όλες σου τις καρτέλες που έχεις ανοιχτές.

Τέλος αν θες να ενεργοποίησεις τη siri δεν χρειάζεται να περιμένεις να βγει το κατάλληλο εικονίδιο στην οθόνη σου. Απλά ρώτα κατευθείαν αυτόν που θέλεις και η siri Θα σου δώσει την απάντηση.


[There are no radio stations in the database]