Ο 23χρονος δολοφόνος της Τοπαλούδη καταδικάστηκε για τροχαίο που προκάλεσε

16 Ιανουαρίου 2023

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή στον 23χρονο, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, λόγω τροχαίου ατυχήματος που προκάλεσε στη Ρόδο. Σημειώνεται ότι ο 23χρονος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», το τροχαίο σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 17:00 εντός του οικισμού Πεύκων Λινδίων. Ο αθλητής της πάλης Χρήστος Κελετζιάν εκινείτο με την βέσπα του με κατεύθυνση από Ε.O. Λάρδου- Λίνδου προς τους Πεύκους όταν συγκρούστηκε μετωπικά με μια μηχανή, οδηγός της οποίας ήταν ο 23χρονος.

Αποτέλεσμα ήταν να ανατραπεί από την μηχανή, να σπάσει και τα δύο ζυγωματικά του προσώπου του και να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα. Υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του τοποθετηθούν λάμες τιτανίου.

Στον 23χρονο αποδίδεται ότι δεν επέδειξε τη δέουσα σύνεση κατά την οδήγηση, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του ρυθμίζοντας την ταχύτητα αυτού με βάση τις επικρατούσες συνθήκες της οδού, οδηγούσε δε τη μοτοσυκλέτα του στην μία ρόδα («σούζα»), με συνέπεια να συγκρουστεί με το κανονικώς κινούμενο, σε αντίθετη κατεύθυνση επί της ανωτέρω οδού, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο Κελετζιάν.

Ο αθλητής αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις χωρίς να έχει προσδιοριστεί η επάνοδός του.

Εξεταζόμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο αθλητής κατέστησε σαφές ότι ο κατηγορούμενος τον χτύπησε, ενώ το δίκυκλο του βρισκόταν σε θέση «σούζας», επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο ατύχημα όχι μόνο κλόνισε την υγεία του αλλά και του κόστισε στην πορεία του στο άθλημα.

Σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος κατέθεσε κι ένας αυτόπτης μάρτυρας, ενώ ο κατηγορούμενος… δεν θυμόταν πολλά από το περιστατικό αυτό. Ο κατηγορούμενος ειδικότερα θυμήθηκε ότι το όχημα του δεν βρισκόταν σε θέση «σούζας» και ότι δεν φορούσε κράνος, ενώ πιθανολόγησε ότι ούτε και ο αθλητής φορούσε κράνος.


[There are no radio stations in the database]